Res söderut på nästa kick-off - | Konferensvärlden
Reportage > Res söderut på nästa kick-off

Res söderut på nästa kick-off

För alla som längtar till varma stränder finns ett billigt alternativ. The Beach med
2 200 kvadratmeter sand och beachvolleyboll skapar en välbehövlig semesterkänsla oavsett väder och vind. Tre minuter till fots från pendelstationen Södertälje hamn och jag befinner mig i Söderhavet. Och det är garanterat regnfritt hela året.

Text: Astrid Feldreich

12 mars 2013, uppdaterad: 17 juni 2013

Från att ha promenerat längs med industribyggnader och lyftkranar är jag plötsligt mitt i en annan värld. Färgglada glödlampor lyser upp palmer och två surfingbrädor står lutade mot en graffitimålad vägg. Atmosfären är ungdomligt avslappnad. Till och med ljudet skapar semesterassociationer tack vare lite tropiska ljudeffekter i baren och loungen.

Hög mingelfaktor
The Beach ägs och drivs av David Cabrera och Mattias Magnusson sedan drygt två år tillbaka. Båda har tävlat professionellt i beachvolleyboll, och Mattias har bland annat en SM titel i bagaget. För företagsgrupper erbjuder The Beach ett event med sand mellan tårna och en hel del spelglädje på bechvolleybollplanen. I hallen finns åtta spelplaner som används av både proffsspelare och nybörjare alla dagar i veckan, året om.

När jag besöker The Beach är hela stället abonnerad av en grupp på 47 personer från ett online spelföretag. Efter en genomgång av grundtekniken är det bara för gänget att testa sina nya kunskaper. Hallen fylls av rop och på samtliga planer kämpar spelare iklädda shorts och t-shirts om äran i sanden.

– Vi gör teambuildande aktiviteter på beachvolleybollplanen där varje person tävlar i olika lag. För ett event som detta, där vi erbjuder en turnering, måste gruppen ha minst 10 deltagare och högst 240 stycken. Alla skriver upp sitt namn på en lista och därefter lottas de in i nya lagkonstellationer hela tiden. På så vis skapas nya grupper och alla får chansen att vara i det vinnande laget, oavsett hur mycket eller lite man har spelat tidigare. Det är väldigt socialt, säger David.

The Beach bjuder också på mat och dryck i samband med ett event. Beroende på prisklass finns det olika middags- och lunchalternativ. Beachbaren har fullständiga rättigheter, så det är bara att lägga sig i hängmattan med en drink i handen. Förslagsvis efter turneringen. Utvalda helger arrangerar David och Mattias After beach fester med olika teman för allmänheten. Då projiceras snygga bilder på hallens kala väggar och den nyinköpta ljudanläggningen, som går under smeknamnen ”Big Mama”, dunkar ut musik. Men trots ständiga uppdateringar av ljud och ljus var den största investeringen när de skulle öppna The Beach sanden.

- Den är specialtvättad och dammar inte som vanlig utomhussand. Även om det var dyrt är det skönt att slippa bli smutsig när man spelar, säger David.

Venice beach gym
I bortre delen av hallen ligger ett litet gym med fria vikter och träningscyklar som byggdes med en specifik inspirationskälla.

– Vi ville skapa samma känsla som på Venice Beach i Kalifornien. Där finns ett gym med fria vikter mitt på stranden. På samma sätt ska man kunna stå och lyfta vikter med utsikt över hallen här, förklarar David.

Första sommaren efter starten tänkte David och Mattias stänga The Beach över semestermånaderna. Men de märkte snart att Sverige var helt rätt land att etablera sig i.

– Jag hade åkt upp till stugan i Norrland, men telefonen ringde i ett. Det slutade med att vi har öppet sommartid också eftersom intresset var så pass stort. Jag antar att människor vill veta att det inte kommer att regna på deras event, säger David.

Passar grupper som:
- Inte är rädda för att svettas
- Vill mötas i en prestigelös miljö
- Gillar sand och värme
- Vill lära känna varandra bättre och jobba i team

Fakta The Beach
• Tropisk bar med lounge
• Gourmetkök eller enkel buffémeny
• Fullständiga rättigheter
• Åtta fullstora banor på 2 200 kvm fin sand
• 23-25 grader varmt året runt
• Nya fräscha omklädningsrum med åtta duschar och sex toaletter.
• 10 meter till tak och god ventilation
• Ljudsystem och DJ-bord
• För den som fastnar för beachvolleyboll efter eventet och vill börja träna organiserat finns även träningsgrupper på kvällar och helger. Sammanlagt tränar mellan 250 och 300 personer på The Beach varje vecka.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.