Retrokänsla på nyöppnade Wenner-Gren Center - | Konferensvärlden
Reportage > Retrokänsla på nyöppnade Wenner-Gren Center

Retrokänsla på nyöppnade Wenner-Gren Center

I början av april öppnade Sabis i Wenner-Gren Center i Stockholm. Nu kan man boka möte och event i en unik och häftig sextiotalsmiljö med imponerande utsikt över hela staden.

Text: Malin Svensson Foto: Jonas Sahlström

22 maj 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

Wenner-Gren Center har fått ett riktigt lyft när nya ägaren Sabis öppnar upp för lunch-, konferens- och eventverksamhet. Efter den omfattande renoveringen har restaurangen fått namnet ”Retro”, en känsla som går igen i både inredning och meny. Att laga mat från grunden på gammalt hederligt vis och att ta vara på råvaror från hela djuret är kärnan i Sabis matfilosofi, som har sina rötter från charkuteribranschen.

– Det ska en upplevelse att komma hit, och framför allt ska det vara fantastisk mat, säger Anna Modd som är platschef här.

Panoramautsikt över Stockholm
Men det är nog utsikten på våning 24 som imponerar mest. På ena sidan kan man följa Sveavägen med blicken ända bort till Hötorgsskraporna inne i city, och på andra sidan glittrar vattnet i Brunnsviken med Haga slott i bakgrunden. Här kan man också se hur Hagastaden växer fram, den nya stadsdelen som förbinder Stockholms norra stationsområde med Karolinska Sjukhuset på Solnasidan.

– Byggnaden är unik i sig med den här utsikten och det är inte så många konferensanläggningar, mig veterligen, som kan erbjuda panoramautsikt i 360 grader från 24:e våningen, säger Anna.

Renoverat med klass
De nyrenoverade möteslokalerna finns både längst ner och högst upp i den 84 meter höga byggnaden. På bottenplanet, bredvid restaurangen, har man fräschat upp hörsalen med nytt stolstyg och med en lounge utanför. På planet ovanför finns en helt ny konferensdel med tre möteslokaler där varje rum fått en egen färg - lila, turkost eller grönt - som går igen i heltäckningsmattor, tapeter och tyger.

På plan 23 är de tre mötesrummen inredda på liknande sätt men med en stor skillnad – den fantastiska utsikten. En svart trappa med räcke av glasknoppar leder upp till toppvåningen där Stringhyllan, Jetson-fåtöljen och Svanenstolen hittat hem. Vid renoveringen byttes även hela ventilationen ut.

– Det var ett riktigt jippo då de kom med en röd liten helikopter och sänkte ner ventilationstrumman från taket, den gick inte att få in i byggnaden på något annat sätt, berättar Anna.

Festvåning ”New York 1964”
Plan 24 är utformad som en festvåning med en bardel, en matsal, en mingelyta och ett bibliotek. Inredning och design för tankarna till tv-serien Mad Men som utspelar sig i lyxig 60-talsmiljö. Kanske det inte är så konstigt då temat är ”New York 1964”. Hissen går direkt upp hit från gatuplanet. Hyr man båda våningarna högst upp så finns det inga andra som har tillträde dit.

– Den är som gjord för fest och passar perfekt för olika typer av event eftersom du använder den exklusivt.

K-märkt inredning
Många av väggarna är k-märkta. Den vid trappan till festvåningen pryds av Nils Dardels färgsprakande gobeläng ”Svarta Diana” som ägs av Wenner-Gren-stiftelsen. När de sålde byggnaden lät de konsten sitta kvar på väggarna.

– De är ju gjorda för att sitta här så vi tycker att det är lite häftigt att ha dem kvar istället för att de ska hamna på något museum, säger Anna.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.