Så mycket bättre på Grå Gåsen - | Konferensvärlden
Reportage > Så mycket bättre på Grå Gåsen

Så mycket bättre på Grå Gåsen

Såg du musikprogrammet ”Så mycket bättre” i höstas kommer du känna igen pensionat Grå Gåsen. Det var här September tog Petters ”Mikrofonkåt” till en ny nivå och Laleh fick Timbuktu att tåras här med sin version av ”Alla vill till himmelen.”

Text: Malin Svensson

21 mars 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

September, Petter, Di Leva och Lill-Babs har varit här. Timbuktu, Laleh, Eva Dahlgren och Mikael Wiehe också. Alla har de bott på Pensionat Grå Gåsen, ätit härliga middagar i Gåsens Lada på gården, gjort både konstnärliga och sportiga uppdrag i prunkande omgivningar och sovit gott i något av de rymliga och vackra rummen. Alla har de hittat en plats för kreativitet och hårt tankearbete, en plats för sinnena att få avkoppling och stimulans på samma gång. Det vet vi som sett dem på teve.

Hyr hela huset
Teamet bakom tv-succén har varit på Grå Gåsen på södra Gotland två veckor varje sommar de senaste två åren, och när de är här hyr de hela huset. Grå Gåsen står då för all tänkbar service runt omkring. Tillsammans med produktionsteamet hjälper de också till att samordna och ge förslag på aktiviteter som artisterna gör tillsammans. Under resten av året, då det gamla pensionatet fylls av konferensgäster, samordnas aktiviteterna tillsammans med lokala eventbolag.

– Det är jag som bakar och lagar all maten här, säger Maria Ahlsten som driver pensionatet tillsammans med sin man Håkan. Jag gillar att bjuda på ekologiska och gotländska läckerheter och se till att skapa en festlig stämning för våra gäster, säger Maria Ahlsten.

Idealisk för ledningsgrupper
Pensionat Grå Gåsen rymmer tolv stora dubbelrum, varav åtta i huvudbyggnaden, som renoverats i gammaldags pensionatstil, och fyra rum i ett modernt annex i trädgården. Även om platsen fungerar utmärkt för upp till 35 dagkonferensgäster i Gåsens Lada, så tycker de själva att det här är en mötesplats som är idealisk för den lite mindre ledningsgruppen. Kanske är det inte så konstigt då ägarparet Maria och Håkan också suttit med i olika ledningsgrupper innan de sadlade om för två år sedan och öppnade patriciervillan från 1850.

– Vi vet hur viktigt det är för en ledning att då och då få komma ifrån företaget, att få lugn och ro och tid prata till punkt utan att bli störd. Därför förfogar man över hela huset själv när man är här och med vår fulla uppmärksamhet. Det gör att vi kan ta hänsyn till arbetsrytmen och till exempel skjuta på en middag med kort varsel om det skulle önskas, menar Maria.

Sveriges Provence
Grå Gåsen ligger i Burgsvik, 74 kilometer söder om Visby. Regionen kring Gotlands sydspets heter Storsudret och kallas ibland Sveriges Provence med blomstrande orkidéängar på våren. Omgärdat av hav på tre sidor visas en helt unik natur med kilometerlånga sandstränder som bryts av med stenraukar som eroderats i lustiga formationer. Pensionatet ligger inbäddat mitt i ett kulturcentrum som utgör flera konstnärers sommarparadis. Här kan man gå på konstrunda och få privata visningar, där Museum Lars Jonsson i Vamlingbo och Konsthallen i Sundre är några givna besöksmål. Inte långt därifrån, på Holmhällar, kan man se raukfälten.

– Det är en helt fantastisk plats att vara på och måste upplevas, menar Maria.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.