Skidkonferens i söder - | Konferensvärlden
Reportage > Skidkonferens i söder

Skidkonferens i söder

Längtar ni efter en spännande vinter-kickoff med skidåkning och after ski, men tycker att en resa till någon av de stora skidanläggningarna känns lång och tidsödande? Åk till Småland!

Text: Kristin Fridholm

19 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Att konferera eller genomföra en kickoff på en skidanläggning är en populär aktivitet för många företag i Sverige. I den norra halvan av vårt avlånga land finns många alternativ, men för grupper i södra Sverige kan det kännas långt att ta sig till exempelvis Sälen eller Idre. Då finns Isaberg – Sydsveriges största skidanläggning med mer än sex kilometer preparerade nedfarter i olika svårighetsgrad.
Isaberg ligger i småländska Hestra och trots sitt sydliga läge brukar tillgången till snö i backarna vara bra. Berget ligger relativt högt över omgivande landskap och med hjälp av moderna och effektiva snökanoner kan anläggningen erbjuda hela tio nedfarter och två sittliftar. Ett flertal preparerade längdåkningsspår finns också för den som föredrar mer platt terräng.
Området har också mysiga värmestugor och grillplatser om man vill pausa med en varm korv eller en grillad marshmallow. Lite mer avancerad mat finns att köpa i Isabergsstugans restaurang som ligger mitt i området. Här finns också en skidshop om du råkat glömma skidglasögonen eller mössan hemma. All skidutrustning finns dessutom att hyra och i skidverkstaden får du gärna hjälp att slipa kanter eller ställa in bindningar rätt.

Stugby med hotellstandardKonferensmöjligheterna och boendet på Isaberg är också välutvecklat. Precis som sina nordligare kusiner har Isaberg en egen stugby, med 72 mysiga trästugor. Som gäst väljer du hotellstandard då städning och frukost ingår, eller självhushåll. Förutom fritidsstugorna finns ett antal lyxiga lodgestugor med grovhuggna timmerväggar och en härlig öppen spis samt en stor campingplats. Här finns plats för upp till 12 personer.
Totalt har Isaberg elva fullutrustade konferensrum samt åtta grupprum. Den största lokalen tar hela 200 personer, och restaurangen som också fungerar som festlokal rymmer 450 personer.
Hela anläggningen har naturen inpå knuten så det finns goda möjligheter för sköna promenader och olika utomhusaktiviteter även om man inte skulle vara intresserad av skidåkning. Under sommarhalvåret arrangeras kanot- och fisketurer, olika typer av teamaktiviteter, lerduveskytte, vildmarksvandringar med mera. Eller varför inte ett besök på den intilliggande älgparken där älgarna lever näsan som i det vilda, men där ni ändå har chansen att se dem på riktigt nära håll.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.