Sköna Slottsvillan - | Konferensvärlden
Reportage > Sköna Slottsvillan

Sköna Slottsvillan

Hotell Slottsvillan, i Huskvarna utanför Jönköping, har en gång varit privat bostad åt Husqvarna Vapenfabriks direktör Willhelm Tham. Med sina härliga salonger, ljusa hotellrum och inspirerande inredningsdetaljer är Slottsvillan en passande konferensanläggning för den grupp som vill arbeta ostört.

Text: Livia Jakobsson

9 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Hotell Slottsvillan byggdes 1896 i engelsk stil åt Husqvarna Vapenfabriks direktör Willhelm Tham. Husqvarna AB har genom åren varit en stor tillverkare av vapen och symaskiner, men även tillverkat motorcyklar, mopeder och vitvaror. Willhelm Tham är en stor profil i Jönköpingsområdet och var den som drev fabriken och Huskvarna som stad framåt.
– Han är så nära gud man kan komma här i Huskvarna, skrattar Madeléne Winberg, som är den tredje privata ägaren av Slottsvillan.
Slottsvillan fungerade som VD-bostad åt Husqvarna AB fram till 1960-talet och har varit hotell och konferensanläggning de senaste 20 åren. Villan ligger mitt i hjärtat av Huskvarna, på en kulle, lite undangömd bakom stora och lummiga träd.
– Många av träden är faktiskt fridlysta. Dessutom är det otroligt tyst här. De som besöker oss under några av de större mässorna på Elmia blir förvånade just hur lugnt och tyst det är här. Jag tror att många kommer tillbaka just därför, säger Madeléne.

Bland salonger och sällskapsrum
Slottsvillan är kulturminnesmärkt och det känns lite som att kliva in i en gammal film eller en helt annan värld. Att någon har haft Slottsvillan som en privat bostad känns nästan ofattbart. Hela huset är fullt med detaljer från Husqvarna AB och gör att miljön känns autentisk. Det mörka trapphuset inne i villan skapar en skön kontrast till de ljusare salongerna och hotellrummen. I själva villan finns 12 hotellrum, alla olika men tidsenligt inredda. I Grindstugan, nedanför Slottsvillan, finns ytterligare 10 rum.
– Om en grupp är mellan 20 och 30 personer så får de disponera hela huset. Det ger en exklusivitet att få kunna ha hela Slottsvillan helt för sig själv, säger Madeléne.
Det finns två konferenslokaler, Gamla Köket och Vardagsrummet. Det finns dock flera rum och salonger som alla fungerar utmärkt för diskussioner och grupparbeten.
– Det känns väldigt skyddat här inne och det är lätt att få arbetsro här.
Dessa vackra sällskapsrum och salonger lämpar sig också väl för olika typer av festarrangemang och middag.

En livsstil
Madeléne hade aldrig drivit varken hotell- eller konferensverksamhet när hon för två år sedan fick möjlighet att köpa huset.
– Jag blev störtförtjust i huset och kände att det här var en möjlighet som bara händer ”once in a lifetime.” Den tidigare ägaren ville sälja till någon som ville fortsätta att driva det i samma anda, och det kändes bara helt rätt. Visst kändes det som om jag kastade mig ut för ett stup och visst är det mycket arbete, men också en livsstil. Jag ångrar inte en sekund och älskar det här stället, berättar hon.
Tillsammans med tre anställda tar Madeléne hand om gästerna och ger servicen en personlig och välkomnande touch. Anna Östberg jobbade redan på Slottsvillan och Madeléne säger att Anna har lärt henne allt hon kan.
– Varje dag ser jag fram emot att träffa gästerna. Så känner vi allihop. Varken för mig eller personalen är det här ett vanligt arbete. Det här huset är fantastiskt och vi upptäcker själva små nya detaljer hela tiden.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.