Skyhöga förväntningar i Kista - | Konferensvärlden
Reportage > Skyhöga förväntningar i Kista

Skyhöga förväntningar i Kista

Första spadtaget togs redan 2008, och den 15 september öppnade nya Scandic Victoria Tower i Kista. Hotellet är Nordens högsta och den arkitektritade miljön lockar till mingel och möten med utsikt över Stockholm.

Text: Astrid Feldreich

18 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Scandic Victoria Tower är svårt att missa för alla som någon gång rest på E4:an norr om huvudstaden. Den 120 meter höga byggnaden i glas drar blickarna till sig och är högre än både Globen och Kaknästornet. I Kista finns 90 000 arbetsplatser och många multinationella företag. Här samlas forskare, företag och studenter för att utveckla nya idéer och företag, mestadels inom IT. Det har skaparna av Scandic Victoria Tower tagit fasta på. Fasaden ska passa in i det kontorstäta området och mötesrummen på bottenplan är döpta efter kända föregångare i IT-branschen, som Mark Zuckerberg och Steve Jobs. I restaurangen kommer menyn in i form av en Ipad och trådlöst internet och mötesvänliga soffgrupper är en självklarhet.
– Vi vill att lobbyn ska bli en öppen plats man kommer till för att äta en affärslunch, ha spontana möten eller ta en drink efter jobbet. I anslutning till entrén och restaurangen ligger nio moderna konferensrum, där det största tar 120 personer i biosittning, säger hotellchefen Helena Söderberg.

Stockholms nya designhotellDet är inte bara en IT-vänlig atmosfär – Scandic Victoria Tower tar även upp kampen om titeln Stockholms främsta designhotell. Hotellet är inrett med möbler från schweiziska designföretaget Vitra och lampor från italienska Flos. Arkitekten Gert Wingårdh har ritat byggnaden med en fasad helt klädd i glas och stål som ska färgsättas av himlen, solen och de olika årstiderna. Varje trekantig glasskiva på fasaden är unik. Trekantsformen går igen i olika kombinationer på hotellet, till exempel syns mönstret i de färgstarka mattorna i korridoren.
– Hotellet är byggt av den norske byggherren Arthur Buchardt och det här är ett lite annorlunda projekt för oss eftersom vi fick ta över driften av ett nyckelfärdigt hus, säger Helena.

Konferens med utsiktElever från Konstfack har designat väggarna vid hissarna. Konstverken ger våningsplanen karaktär och gästerna något att titta på medan de väntar på hissen. Vi stiger in i hissen och ett par sekunder senare har vi stannat på 33:e våningen, som är helt vigd åt konferensgäster. Där finns sju ljusa konferensrum, ett kök och en egen konferensvärdinna som håller koll på allt. Det går bra att hyra hela våningen, och tanken är att den även ska bokas till företagsfester, dop och bröllop.
– Praktiskt nog finns det en trappa upp till Skybaren på 34:e våningen, vilket gör att det är lätt att avsluta konferensen med en drink i baren eller på terrassen, säger Helena.
Skybaren har högt i tak, en terrass med vidunderlig utsikt över Stockholm och en avskild del som går att abonnera för företagsgrupper som vill sitta för sig själva och ändå känna av pulsen bland andra människor.

Inget mässhotellHotellet har total 299 rum och när KonferensVärlden kommer på besök har det bara varit öppet i drygt en vecka – och är redan fullbokat. Närheten till Kistamässan är naturligtvis en tillgång för både mässan och Scandic Victoria Tower.
– Självklart tycker många besökare på Kistamässan att det är skönt att slippa åka till innerstaden för boende. Många tror att vi tar emot kongresser när de tittar på storleken på hotellet, men vi är inte något traditionellt mässhotell. Sedan kan vi samarbeta med Kistamässan om vi får in förfrågningar från större grupper. Hotellet har en ingång till Kistamässan från restaurangen för att underlätta till exempel mingel eller mat här i samband med en mässa. Förhoppningen är att även internationella affärskontakter till något av de många företagen i området ska kunna bo, mötas och äta på hotellet, säger Helena.
Efter ett besök på Scandic Victoria Tower kan jag konstatera att takterrassen kanske inte är att rekommendera för den som lider av höjdskräck. Men för oss andra är vyn en klar dag svårslagen och en fin kuliss till konferensen. Men den som har ett föredrag i konferensrummen på 33:e våningen måste verkligen vara en god talare för att behålla åhörarnas uppmärksamhet.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.