Slottskonferens vid bokskogens sus och Mälarens brus - | Konferensvärlden
Sundbyholms Slott
Sundbyholms Slott
Sundbyholms Slott
Sundbyholms Slott
Sundbyholms Slott
Sundbyholms Slott
Sundbyholms Slott
Reportage > Slottskonferens vid bokskogens sus och Mälarens brus

Slottskonferens vid bokskogens sus och Mälarens brus

Konferenspärlor Sundbyholms Slott är en sörmländsk konferensanläggning, vackert och lättillgängligt beläget vid Mälarens södra strand, cirka en mil norr om Eskilstuna. Med en hotellkapacitet på 115 hotellrum och hela 238 hotellbäddar, är Sundbyholms Slott en av Sörmlands största mötesanläggningar i slottsmiljö.

Text: Helena Wikström

4 maj 2023,

Vid den skira bokskogen och Mälarens längsta sandstrand ligger det gamla 1600-tals slottet med sina kringbyggnader bestående bland annat av en herrgård från 1700-talet, kuskbostaden från 1600-talet och moderna hotellbyggnader från 1900-talet. Kombinationen blir oslagbar – att inta sina måltider i det gamla slottet men bo och sova i modern komfort.

– För att vara ett gammalt slott har vi väldigt stor kapacitet. De flesta av våra standardrum har sjöutsikt och våra fyra spa-sviter har både bastu och bubbelbadkar, säger Christin Widerberg, vice VD på Sundbyholms Slott.

Herrgården, som uppfördes efter att det gamla slottet utsatts för brand år 1774, rymmer idag en stilig konferenslokal och anläggningens sex lyxigaste sviter. Slottet renoverades efter branden med nya innerväggar och en delvis ny rumsdisposition och här hittar man idag Sundbyholms största konferens- och festlokal, Riddarsalen, som rymmer 250 personer.

– Det är idag en väldigt viktig lokal för oss som gör det möjligt att hålla både stora konferenser och stora bröllop, förklarar Christin vidare.

På Sundbyholms Slott finns 8 konferenslokaler i olika storlekar och 9 fräscha grupparbetsrum för 8-14 personer. Lokalerna är i de flesta fall inrymda i den större hotellbyggnaden, men för grupper som vill ha en avskild konferens kan man hyra hela Förvaltarbostaden, med två konferenslokaler och tre grupprum.

På Sundbyholms Slott finns det dedikerade konferenstekniker som hjälper under dagen. Och för de gäster som har behov av specialteknik har man väl etablerade samarbetspartners som bistår både med teknik och expertis. Samtliga lokaler och grupprum har dagsljus och är trivsamma och fräscha.

Här finns också en stor variation på gruppaktiviteter och temamiddagar att förgylla sin konferens med. Slottet kan bland annat locka med vikingamiddag, 1700-tals maskeradbal eller spännande mordgåtor. Dynamiska aktiviteter som skapar gemenskap och leder till bättre teamwork.

– Men oavsett spännande aktiviteter så är det vår underbart vackra miljö som våra gäster uppskattar mest. Det är så otroligt vackert här! Vi har en av Sveriges nordligast belägna bokskogar och är helt omgivna av vatten ute på udden, fortsätter Christin.

Så varför inte ta en promenad längs stranden, ut på udden, genom slottsparken, längs marinan med gästhamn och sedan genom bokskogen bort till den tusenåriga Sigurdsristningen, som är Sörmlands största och mest spännande hällristning.

– Om vi sedan ska prata om vårt kök så gör vi allt från grunden här. Vi har fantastiska kockar men även egna bagare och konditorer som gör allt från bröd till makalösa desserter. Som konferensbokare kan man givetvis alltid välja mellan både kött, fisk och vegetariskt, berättar Christin vidare.

På slottet finns också en av Eskilstunas största vinkällare med viner som kombineras ihop med slottets olika menyer. Vinintresset på slottet är stort, vilket borgar för spännande smakupplevelser.

Fakta:
Sundbyholms Slott ligger nära alla större orter i Mälardalen: Stockholm, Södertälje, Örebro och Västerås. Här hittar du en unik slottsmiljö med anor från 1600-talet, i en bedårande vacker utemiljö. Du konfererar i någon av de 8 möteslokalerna där den största rymmer upp till 250 personer. Aktiviteterna har ett historisk anslag med spännande mordgåtor som det anstår ett riktigt slott. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.