Slottslyx i havsnära miljö - | Konferensvärlden
Örenäs Slott
Örenäs Slott
Örenäs Slott
Reportage > Slottslyx i havsnära miljö

Slottslyx i havsnära miljö

Slott & Herrgårdar Söder om Helsingborg, alldeles vid havet med utsikt mot Ven, ligger Örenäs slott. Det vackra barockslottet är omgivet av en sju hektar stor slottspark fylld med roliga aktiviteter och ett lyxigt poolområde. Här är ambitionerna höga för att just din konferens ska bli lyckad.

Text: Helena Wikström

12 april 2021, uppdaterad: 12 april 2021

Slottet, från tidigt 1900-tal, har en stor konferenskapacitet med 26 varierande konferens- och mötesrum med plats för mellan 6 och 400 personer.

– Dessa siffror är givetvis justerade nu, men eftersom vi har så många olika lokaler kan vi ändå ta emot flera konfererande grupper samtidigt på ett säkert sätt, säger Mikael Petersson, vd på Örenäs slott.

Även den stora restaurangen i slottet, som i normalläget tar emot 220 gäster, har anpassats för färre antal gäster. Dessutom finns en stor festvåning att tillgå för att erbjuda plats till fler ätande gäster.

Tradition med twist

På Örenäs slott serveras det skånska rätter med en twist – modern mat baserad på både unikt skånsk och en lite bredare skandinavisk mattradition.

– Vi eftersträvar enkla men väldigt smakfulla lunchrätter och blir sedan lite mer sofistikerade till kvällen, säger Mikael.

Under sommarsäsongen utökas restaurangkapaciteten med Hamnkrogen. Bara ett par minuters gångväg från slottet, alldeles invid havet i det lilla fiskesamhället Ålabodarna, ligger en fantastisk restaurang som erbjuder dagsfärsk fisk i rustik miljö.

– Det är en härlig kontrast till slottet att sitta här, vid enkla långbänkar med havet precis utanför dörren, berättar Mikael.

Aktivera dig i slottsparken

Det är mycket på gång på Örenäs slott nu. De utökar sin serveringskapacitet med ett sommarcafé med kvällsservering och bygger en bar i anslutning till receptionen. En paddelbana med havsutsikt ska byggas i slottsparken och i källaren skapas ett ”gaming room”. Dessutom ska hela det redan så populära poolområdet göras om.

– Både vår befintliga pool och de heta källorna kommer uppgraderas och vi kommer anlägga en ny varmpool, berättar Mikael.

Att kunna erbjuda bra och roliga aktiviteter till sina gäster är viktigt för Örenäs slott. Här finns både inom- och utomhusgym, en äventyrspark och en minigolfbana med havsutsikt. Man arrangerar dryckesprovningar och erbjuder många spännande paketkoncept för minnesvärda helger.

Små kvalitativa konferenser

Örenäs slott är lika populärt som privat resmål för helggäster, som det är en lockande plats att lägga sin konferens på. Här, som överallt annars, längtar man efter att pandemin ska släppa sitt grepp om oss. Örenäs slott har all utrustning som krävs för att ordna bra digitala möten, men Mikael menar att det folk längtar efter är att få mötas. Han tror också att det är de små konferenserna som är framtiden.

– Kvantitetsmässigt tror jag att konferensmarknaden kommer att minska, men däremot kommer det efterfrågas högre kvalitet på de möten man genomför, säger Mikael.

Och hög genomgående kvalitet är vad du kan förvänta dig när du besöker Örenäs slott. En makalös miljö, ett vackert slott, en slottspark med plats för både aktiviteter och avkoppling och därtill omsorgsfullt lagad mat och rymliga lokaler, skapar grunden för att din konferens ska bli lyckad.

Fakta:
Örenäs slott  Söder om Helsingborg alldeles vid havet, ligger Örenäs slott. Här finns 26 olika mötesrum med kapacitet för 6-400 personer. 115 hotellrum, varav tio premiumrum i slottet, och resterande i separat hotell- och herrgårdsbyggnad. Slottsparken har ett stort aktivitetsområde med pooler, naturlekplats, fitnesspark och minigolf. Till sommaren bygger Örenäs slott ut med paddelbana, sommarcafé och bar. Under sommarsäsongen driver man också fiskerestaurangen Hamnkrogen.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.