Spektakulär mötesplats med 360° utsikt över Stockholm - | Konferensvärlden
Wenner-Gren Center
Wenner-Gren Center
Wenner-Gren Center
Reportage > Spektakulär mötesplats med 360° utsikt över Stockholm

Spektakulär mötesplats med 360° utsikt över Stockholm

Mötestrender Wenner-Gren Center har sedan länge varit ett välkänt landmärke i Stockholm. I norra änden av Sveavägen tronar den imponerande byggnaden med sina 24 våningar. En fantastisk plats för möten, events och fester som i år fyller 60 år.

Text: Helena Wikström

24 oktober 2022, uppdaterad: 25 oktober 2022

Wenner-Gren Center är en unik byggnad, uppförd 1962, med en välbevarad tidstypisk miljö. Här finns fem vackra och effektiva möteslokaler lämpliga för allt från det lilla styrelsemötet till eleganta cocktailpartyn eller minimässor.

– Under 2021 renoverade vi vår hörsal och gjorde om den till en multisal utrustad med den senaste tekniken, berättar Anna Vallmark, platschef på Wenner-Gren Center.

Lokalen, som heter Axel Wennergren Salen, rymmer upp till 180 personer och är en perfekt lokal för föreläsningar eller större samlingar.

– Salen är varsamt renoverad, vi har försökt bevara så mycket som möjligt av den ursprungliga arkitekturen, fortsätter Anna.

På våning 23 och 24 ligger fyra olika möteslokaler som alla har en enastående utsikt att bjuda på. Även här har man med varsam hand förändrat lokalerna för att möta den efterfrågan som finns idag. Wenner-Gren Center är både K-märkt och Blå-klassad vilket gör att man inte får förändra den hur som helst.

– I rummen har vi kvar originalmöbler från 60-talet, vilket förstärker den charmiga känslan av att kliva in i en genuin och välbevarad tidsepok, berättar Anna.

2020 började Wenner-Gren Center med live-spelningar, dinner shows, i festlokalen Vendela. Dinner showen är ett intimt evenemang – man släpper bara in 72 gäster.

– Det här har blivit en riktig succé! Det är många företag som vill avsluta sitt möte eller konferens på det här sättet, säger Anna.

Dinner showen består av en noga komponerad trerätters middag och underhållning av folkkära svenska musiker och artister. Lokalen ligger på 24:e våningen och är en av Stockholms vackraste festlokaler med en sagolik utsikt över huvudstaden. Det är dessutom en flexibel lokal – förutom en matsal är det också en utmärkt eventlokal för mingel, minimässor eller företagsfester.

– Vill man inte avsluta dagen med en middag i Vendela så finns det en lunchrestaurang på entréplanet, alldeles intill hörsalen. Även denna restaurang kan bokas för middagar eller events, berättar Anna.

Sabis AB driver Wenner-Gren Center som en del av affärsområdet Restauranger 
& Servicetjänster med ett tjugotal restauranger och dagkonferensanläggningar. Sabis verksamhet innefattar även drift av hotellen Krusenbergs Herrgård, Fågelbrohus och Smådalarö Gård Hotell & Spa, och sex butiker där Fältöversten är flaggskeppet.

Wenner-Gren Center ligger centralt i Stockholm och arrangerar dagkonferenser, minimässor och företagsfester. Här finner du fem unika lokaler varav fyra ligger på 23:e och 24:e våningen med utsikt över hela Stockholm. Byggnaden från 1962 är tidstypiskt bevarad med många arkitektoniskt vackra detaljer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.