Står rustade inför en spännande tid - | Konferensvärlden
Reportage > Står rustade inför en spännande tid

Står rustade inför en spännande tid

Mötestrender På 7A Posthuset ser man fram emot en höst med lättade restriktioner för mötesindustrin. De satsningar och den flexibilitet man arbetat med under pandemin gör att man är väl rustad att nu välkomna fler och större grupper.

Text: Helena Wikström

25 oktober 2021,

7A Posthuset slog upp portarna i december 2019, bara ett par månader innan hela världen drabbades av coronapandemin. Den nystartade anläggningen ställdes plötsligt inför helt andra förutsättningar.

– Det tvingade oss att snabbt tänka om och kunna erbjuda ännu högre flexibilitet mot kunder som önskar större utrymmen för sina möten, berättar Kitty Nyberg, Head of Sales & Revenue på 7A.

En önskan som 7A Posthuset kunnat tillgodose med sina 4.000 kvm konferensyta fördelat på över 20 möteslokaler i olika storlekar. Hela anläggningen består av imponerande 17.000 kvm, inrymda i det anrika Centralposthuset från tidigt 1900-tal. En magnifik byggnad centralt belägen på Vasagatan i Stockholm, bokstavligen ett stenkast från Centralstationen och Arlanda Express.

Flexibilitet i centrum

Flexibilitet är värdeordet som genomsyrar verksamheten på 7A Posthuset, och under pandemin har ordet verkligen använts till sin yttersta betydelse. Stora lokaler som i normalfallet tar 350 personer har nu använts av grupper på 50 personer.

För att kunna möta kundernas nya behov av digitala möteslösningar, byggdes en fullt utrustad studio bemannad av anställda tekniker som alltid finns på plats.

– Det har blivit väldigt lyckat, studion har varit väldigt populär bland våra gäster, berättar Kitty vidare.

Man har skapat olika paketlösningar för allt från enklare hybridmöten till livestreamade event.

Heta datum tillbaka

Nu ser 7A fram emot en höst med lättade restriktioner för mötesindustrin, och man märker redan av en skillnad hos kunderna.

– Det stora antalet avbokningar, som vi har haft under lång tid, håller på att förändras. Nu är det många fler som vågar bekräfta sina bokningar, men framför allt behålla dem, berättar Kitty glatt.

Hon ser också en tydlig uppåtgående trend med ”heta” datum under hösten men även tredagarskonferenser under december.

– Kunderna längtar efter att få mötas! Det märks tydligt på bokningsläget, säger Kitty.

Ser fram emot hösten

7A ser kommande tid som både utmanande och stimulerande. Det handlar om en verksamhet som tvingats gå på sparlåga under lång tid som nu ska accelerera för att möta kommande behov och man tror att pandemin kommer att ha fört mig sig en delvis ny standard.

– Mötestekniken, såsom den har utvecklats, kommer att vara lika vanlig som att ha kaffe i mötesrummet. Det är vad kunderna förväntar sig och det satsar vi nu på att kunna erbjuda i alla lokaler, berättar Kitty.

Att hålla avstånd och att handsprit finns tillgängligt är andra förändringar som Kitty tror kommer kvarstå.

Med kunskap och erfarenheter från en mycket annorlunda tid ser nu 7A Posthuset fram emot att välkomna både större och fler grupper. I den stora entrén på 700 kvm är det ingen risk för trängsel och i övriga lounger och gemensamma ytor finns möjligheten att mötas på ett tryggt sätt.

Fakta 7A Posthuset:
7A Posthuset erbjuder konferens- och kontorslösningar på fyra attraktiva adresser i centrala Stockholm. Med sin flexibilitet, professionella personal och välkomnande miljöer skapar 7A upplevelser utöver det förväntade.

Taggar/Etiketter
7A  Citynära  Dagkonferens  Konferens  Stockholm  Teknik  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.