Stärkande konferens bland kobbar och skär - | Konferensvärlden
Hotel Käringön
Hotel Käringön
Djurönäset
Djurönäset
Slussens Pensionat
Slussens Pensionat
Artipelag
Artipelag
Reportage > Stärkande konferens bland kobbar och skär

Stärkande konferens bland kobbar och skär

Konferenspärlor Skärgården lockar varje år ett stort antal gäster till olika konferenser, stora som små. Tusentals öar och skär skapar en vacker och inspirerande miljö som ger en guldkantad inramning till mötet. En skärgårdskonferens är ett ypperligt sätt att skapa oförglömliga minnen för hela personalstyrkan.

23 april 2024,

De goda kommunikationsmöjligheterna från Stockholm och Göteborg gör en naturnära upplevelse möjlig för företag i hela landet. Oavsett om det är sommar, höst eller en kristallklar, kall vinterdag, är skärgården magisk och upplevelsen därtill.

Syftet med möten och konferenser varierar naturligtvis men i grunden handlar de flesta möten mellan människor om att samla gruppen, diskutera, lära, nätverka eller stärka gruppen på olika vis. Platsen för mötet är viktigt och forskning konstaterar att naturupplevelser stärker människors välmående och hälsa. En kort vistelse i naturen gör att humöret blir bättre, blodtrycket sjunker och främjar det sociala välbefinnandet och vi-andan! Då ligger det nära till hands att överväga skärgårdsmiljön som en naturlig mötesplats för sin nästa konferens. Stockholms skärgård är Sveriges största med trettiotusen öar endast tjugo minuter från huvudstaden och här finns något för alla. Längs med Göteborgs västkust breder skärgården ut sig som ett pärlband av större öar och här finns tusentals unika platser att besöka.

Skärgården vimlar av fina råvaror av högsta kvalitet, närproducerade, ekologiska och hämtade från den rika naturen och havet. Här finns erkänt goda kök som hämtar sina råvaror från Roslagskött, serverar strömming med potatismos eller på traktens knäckebröd och desserter kryddade med skärgårdens eget bär, rikt på c-vitamin - havtorn. Det finns många alternativ i den vidsträckta skärgården för den som söker närproducerade måltider med de främsta råvarorna. Furusunds Värdshus, som med sin oslagbara utsikt invid Furusundsleden, bjuder in till vällagade måltider med passionerade kockar från ett öppet kök. Goda smaker hittar man även på Bullandö Krog som med sin fantastiska uteservering bjuder in till långa middagar i ljumma sommarkvällar. Men kanske är ändå en utemiddag på en solvarm klippa den mest oslagbara måltiden av dem alla?

Det är inte ovanligt att krydda till sin konferens med en stämningshöjande aktivitet. I skärgårdsmiljö finns möjligheter till upplevelserika aktiviteter som inte går att genomföra någon annanstans. Skärgården bjuder in till vattenaktiviteter som till exempel en teambuildande seglats med skärgårdsbåtar, paddla ut till Bullerö och besök Liljefors jaktstuga, eller ta en pulshöjande båttur med stridsbåt 90. I Göteborgs skärgård kan gruppen baka hönökakor, fiska havskräftor, sälsafari eller matkryssa ombord på klassiska skärgårdsbåtar. För den som söker mer avkopplande aktiviteter kanske pimpla strömming i kvällssolen kan vara ett alternativ eller en stilla promenad bland kobbar, skär eller naturstigar.

Stockholms skärgård har egentligen inga exakta gränser men man brukar säga att skärgården börjar i Arholma i norra delen av länet, för att sedan löpa längs med Upplands- och Sörmlandskusten och slutligen landa i Landsort i söder. Längs med skärgårdslandet finns otaliga fina mötesplatser att förlägga sin konferens på, allt från slott och herrgårdar, till moderna anläggningar med stor kapacitet. En liten juvel hittar man på Äventyrens Ö i Stockholms Skärgård – en plats där man samlas runt lägerelden istället för vid silverkandelabrar och stärkta linnedukar. En konferens på Äventyrens Ö gör något för vi-känslan när gruppen tillsammans får möjlighet till teambuilding på riktigt.

Söker man istället en mindre anläggning där gruppen kan vara ensamma och hålla sin konferens i avskildhet så är Fredriksborgs Hotell ute på vackra Värmdö ett perfekt ställe. Miljön är svårslagen med en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp och anläggningen har femton hotellrum och lämpar sig för mindre grupper som vill göra framtidsplaner i lugn och ro. På samma ö – Värmdö – hittar man även Fågelbrohus, som med sin familjära och personliga atmosfär skapar minnesvärda upplevelser för sina konferensgäster. Fågelbrohus fokuserar på god gastronomi, minnesvärda upplevelser och teambyggande aktiviteter. 

Längs Göteborgs skärgård finns otaliga vackra mötesplatser. Vann Spa bjuder på såväl aktiva konferenser som lugna spa-konferenser och är belägen i en svårslagen miljö mitt i ett naturreservat vid Gullmarsfjorden. För de som önskar uppleva det magiska Kosterhavet så är Scandic Laholmen nära till hands och en perfekt mötesplats att husera både stora och små konferenser. Här kan gruppen göra en smugglartur i Bremers farvatten eller tråla räkor i Kosterhavet. Gemensamt för västkustens anläggningar är hög svansföring när det gäller maten, med fokus på färska och läckra skaldjur och annat gott.

Skärgårdens kala klippor, smala små vikar, väderbitna tallar och skimrande blå vatten nås på tjugo minuter från huvudstadens brus och larm. Det är enkelt att ta sig till skärgårdens mötesplatser. Bussar från Stockholm tar dig kommunalt längs hela kusten norr och söder om Stockholm mot idylliska orter som Nynäshamn, Vaxholm, Norrtälje, Marholmen och Dalarö. Det finns även möjlighet att färdas på vatten. Waxholmsbolaget trafikerar dagligen 299 bryggor och deras ambition är att utforma sjötrafiken för en levande skärgård året runt.

Det är även enkelt att besöka Göteborgs skärgård. De södra öarna är bilfria och du når dem med båt från Saltholmen eller från Stenpiren i city. Till de norra öarna tar man enklast vägfärjan från Lilla Varholmen på Hisingen. Bara en kort resa från centrala Göteborg kan du alltså strosa längs pittoreska gränder, i naturreservat eller vackra stränder.

Skärgårdens mötesplatser skapar sannerligen minnesvärda möten – så nära men ändå så fjärran bruset!

Tips på skärgårdsanläggningar:

Stockholms Skärgård
Almåsa Havshotell
Artipelag
Blå Blom
Bosön
Djurönäset
Fornudden Mansion
Fågelbrohus 
Grinda Värdshus
Johannesbergs Slott
Lillsved
Nynäs Havsbad
Rastaborg Country House
Runö Möten & Events
Rånäs Slott
Rönneberga Konferens
Sandshamns Seglarhotell
Seregården
Siggesta Gård
Skepparholmen
Skeviks Gård
Skogshem & Wijk
Skytteholm
Skåvsjöholm
Smådalarö Gård
Villa Lovik
Villa Muskö
Villa Sandudden
Villa Soludden
Vision Vindö
Waxholms hotell
Yasuragi
Äventyrens Ö
Göteborgs Skärgård
Björholmens Marina & Hotell
Bohusgården
Daftö Resort
Destination Bokenäset
Donsö Konferens
Grand Hotel Marstrand
Gullmarsstrand
Hotel Käringön
Hotel Strana
Marstrands Kurhotell
Mössebergs Kurort
Pater Noster
Scandic Laholmen
Skärgårdshotellet Hönö
Slussens Pensionat
Stenungsbaden
Strandflickorna Hotell & Konferens
Tanumstrand Spa & Resort
Thorskogs Slott
Tjörnbro Arena
Vann Spa Hotell & Konferens
Villa Maritime
Öijared Resort

Sök och boka konferensanläggning på Konferensguiden.se. Här erbjuder vi även kostnadsfri rådgivning och bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.