Stilfulla Älvsjö gård öppnar upp för exklusiva möten - | Konferensvärlden
Reportage > Stilfulla Älvsjö gård öppnar upp för exklusiva möten

Stilfulla Älvsjö gård öppnar upp för exklusiva möten

Konferenspärlor Nu öppnar anrika Älvsjö gård upp för exklusiva och avskilda möten. Anläggningen ligger endast tio minuter från Stockholms city och här kan styrelser eller ledningsgrupper ha hela herrgården för sig själva. Här kan mat avnjutas från nobelköket i de nyrenoverade salongerna där många viktiga möten har hållits under årens lopp.

12 maj 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Älvsjö gård är en väl bevarad hemlighet för många stockholmare och Älvsjöbor – trots att den stått där sedan 1592. Den gula herrgården är pampig med sina flyglar och omges av en grönskande stor park på sommaren. Vintertid vilar den stilfullt på sin kulle upplyst av brinnande glaslyktor. Stuvsta, Älvsjö villastad, Örby slott, Farsta gård, Stuvsta gård och Ersta och andra stora markområden tillhörde gården på 1700-talet. De elva torpen som låg kring gården har gett namn till förorterna Hagsätra, Rågsved, Ormkärr, Vinsätra och Snösätra.
– Alla Älvsjöbor jag träffat har alltid undrat vem som äger den pampiga gula herrgården på kullen. Och fram till nu har den varit ganska anonym. Efter två års renoverande är det premiär och nu kan styrelse- och ledningsgruppsmöten bokas, säger Lena Gradstock, projektledare för renoveringen av Älvsjö gård.

Gården ägs av Stockholmsmässan, men drivs och bokas separat.

När startskottet gick för uppfräschningen började Lena leta efter en inredningsarkitekt som kunde hjälpa till att ta fram och förädla den gamla stilen och samtidigt skapa en modern och fräsch miljö. Mycket i huset hade 70-talsstandard, men vissa rum hade historiska delar.
– Jag ville att det skulle kännas hemtrevligt, som när man kommer hem till någon. Vi har återskapat miljön med hjälp av gamla fotografier och släktingar till den familj som bodde på Älvsjö gård. Här samsas modern teknik och design med möbler från 1800-talet, gnistrande kristallkronor, tapeter med 1800-talsmönster och unika kakelugnar från 1700-talet, berättar Lena Gradstock.

Genom ett besök på gården kan man få en inblick i hur livet på gården och stuteriet kunde se ut med hjälp av gamla fotografier och texter som berättar om vem som bodde i de olika rummen. Bland de betydelsefulla personer som bott på gården finns Sveriges första talman, som också var landshövding i Sörmland, som bidrog till att Sveriges järnvägsstruktur utvecklades. Att järnvägen går utanför Älvsjö gård idag är med andra ord ingen slump.

För ledningsgrupper och styrelser som konfererar finns det god mat som håller lika hög klass som omgivningen. Maten kan beställas från Mässrestauranger, som sköter Stadshusets restaurangverksamhet och är matleverantör till Nobelbanketten, Långbro värdshus eller någon valfri leverantör. Herrgården har ett fullutrustat restaurangkök och alla önskemål är möjliga.
– Hos oss är inget omöjligt. Vi bjuder på allt från kaffe, afternoon tea, lunch och buffé till middag och supé. Här finns utrymme för matlagningsevent med kockar eller en egen kock och servis som servar hela dagen. När maten är klar kan man själv välja mellan matsalen eller några av de vackra salongerna för att avnjuta maten, berättar Lena.

Gården lämpar sig bäst för exklusiva eller avskilda möten för en grupp på ungefär 20 personer. Närheten till Stockholms city i kombination med avskildheten är unik.
– När man kommer hit är det som att kliva in i en annan värld. Man hör inga ljud från bilar och bussar och det är knäpptyst. Tittar man ut ser man en prunkande grön park. Den exklusiva miljön omhuldar en och ha full fokus på det man ska uträtta, menar Lena Gradstock.

Fakta Älvsjö gård

Hela gården eller utvalda rum kan hyras för styrelse- eller ledningsgruppsmöten (max 32 pers.) och för stående mingel (max 150 pers.). 

Totalyta: 600 kvm med 15 rum och ett fullt utrustat restaurangkök.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.