Stilrent möte med 1960-talet - | Konferensvärlden
Fornudden
Fornudden
Fornudden
Fornudden
Fornudden
Fornudden
Fornudden
Fornudden
Reportage > Stilrent möte med 1960-talet

Stilrent möte med 1960-talet

På Fornudden Mansion i Tyresö strax utanför Stockholm är det som om tiden har stått still. Här väntar en unik upplevelse i bästa 60-talsmiljö i form av en fullt utrustad representationsvilla, som gjord för exklusiva möten och evenemang. Det ikoniska huset på 540 kvadratmeter öppnar nu för första gången upp för konferensgäster och detta blir garanterat en vistelse man som besökare bär med sig.

Text: Mia Bornberger

19 april 2023,

Det är nästan som att kliva rakt in i en tidig Sean Connery-film, där miljön ramas in av rena linjer, stora fönsterpartier och eleganta designmöbler. Det är inte för inte som de olika rummen i denna tidigare representationsvilla har namngivits därefter. Här kan man avnjuta en dry martini i James Bond Bar, relaxa i Marilyn Monroe Spa eller spela ett parti biljard eller en omgång dart i Steve McQueen Lounge. 

Den arkitektritade representationsvillan byggdes 1965 och mycket av inredningen är original från byggnadsåret. Inomhuspoolen är ett exempel, liksom den platsbyggda baren i teak – komplett med dj-bås och vinylspelare. 

– Vi har bevarat mycket men gjort vissa förändringar och skapat en personlig inramning, säger ägaren och entreprenören Johan Kadar, som köpte huset för tolv år sedan, och som under de senaste åren omsorgsfullt låtit en unik konferens- och mötesanläggning växa fram. Husets speciella och tidstypiska miljöer används ofta vid stillbildsfotograferingar och i film- och reklamsammanhang.

Huset hyrs exklusivt

Fornudden Mansion lämpar sig för alla former av möten, från det lilla ledningsmötet och mindre konferenser till större evenemang. En viktig del av konceptet stavas exklusivitet och som grupp har man alltid hela huset för sig själv. Totalt finns det tolv sovrum för upp till 22 övernattande gäster. Förutom konferenslokal och mötesrum har man tillgång till spa, bastu, relax, pool både ute och inne och gym och lounge. Och aktiviteter finns det flertalet att välja mellan, som exempelvis vin- eller champagneprovningar, matlagningsaktiviteter eller kajaktur på sjön, allt efter kundens önskemål. 

– Vi är flexibla och öppna för alla olika typer av evenemang och skräddarsyr allt från julbord och sommarfester till produktlanseringar. Väljer man att komma hit på en konferens över dagen så kan vi ta emot konferensgrupper på upp till 50 personer och vid större event och fester upp till 150 gäster. All behövlig teknik finns, samt sist men inte minst en väldigt avslappnad stämning, säger Johan Kadar, som tillsammans med sambon Moa sköter det mesta på Fornudden Mansion.

– Service och kvalitet är viktigt för oss och därför är vi alltid med för att säkerställa att allt blir perfekt. Även om det innebär sena kvällar med servering i baren och tidiga morgnar med att ordna frukost. Det här är utan tvekan bland det roligaste jag gjort under hela min karriär som entreprenör, berättar Johan Kadar som har en bakgrund inom techbranschen, bland annat i rollen som börsvd. Han var även med och grundade matlagningsstudion Aveqia och expanderade den i Stockholm, Göteborg och London. 

Egen stjärnkock bjuder till bords

Menyer, tillagning och servering av maten står den välrenommerade kökschefen Christoffer Rosén för, och han kommer garanterat bjuda på en smakupplevelse av högsta klass. På meritlistan har han bland annat två semifinaler i Årets kock. Tillsammans med Fornuddens sommelier matchas maten med väl utvalda viner och alla råvaror som serveras är i möjligaste mån ekologiska samt anpassade efter säsong. Man kan även som aktivitet välja att laga maten under ledning av Christoffer. Gästerna delas då in i grupper och lagar en tre- till fyra rätters middag tillsammans i det exklusiva hemmaköket.

Magiska vyer ut över viken

Villan ligger med magnifik utsikt över Drevviken och vill man bekanta sig med vattnet finns det både roddbåtar, kanoter, kajaker, sup och fiskeutrustning till hands. Framåt kvällen kan gästerna relaxa i jacuzzin under bar stjärnhimmel och njuta av ett glas champagne. Utomhuspoolen är öppen även under vintern och då är det kallbad som gäller och sedan direkt in i den värmande bastun.

– Vi välkomnar våra gäster till en mötesplats där det traditionella konferensrummet ersatts av 540 kreativa kvadratmeter med en ”hemma hos”-känsla. Fornudden Mansion har något för alla.

Fakta:
Fornudden Mansion ligger cirka 20 minuter från Stockholm och erbjuder en unik tidsanda i 1960-talsmiljö för ledningsgrupper och konferenser för 10–50 personer. Välj mellan dag, kväll eller med övernattning. Oavsett arrangemang hyr gruppen huset exklusivt och totalt finns det tolv sovrum för upp till 22 övernattande gäster. För mingel och evenemang finns det plats för upp till 150 personer och huset som till ytan är på 540 kvm har också en underbar trädgård med pool – perfekt för en sommarfest.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.