Stjärna för en kväll - | Konferensvärlden
Reportage > Stjärna för en kväll

Stjärna för en kväll

Längtar du efter att slå kollegan i en tennismatch? Eller är din dröm att få starta ett rockband med dina arbetskamrater? Letar ditt företag efter annorlunda teambuildingaktiviteter? Då kan den nya sortens TV-spel och företaget Big Light Entertainment vara lösningen på ert problem.

Text: Livia Jakobsson

8 januari 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Dataspelsbranschen är i dag större än både film- och musikbranschen tillsammans. Sociala spel är en viktig del i varför spelbranschen har gått så bra. Vi vet att sociala spel, som Wii och Guitar Hero, fungerar jättebra som teambuildingaktivitet, säger Patrik Nyström, delägare av företaget Big Light Entertainment.
Patrik jobbade tidigare som säljchef och när han skulle planera en kick-off för sina säljare bestämde han sig för att de skulle spela tv-spelet Guitar Hero. Kvällen blev en succé och då väcktes idén om att kunna arbeta med liknande kvällar professionellt. 2008 startade Patrik, tillsammans med Erik Sebö, studiekamrat från Uppsala, aktivitesbolaget Big Light Entertainment.
– Många har tröttnat på bowling och tipspromenader. Vi hjälper företag att skapa spännande aktiviteter och använder oss av sociala tv-spel för att bygga roliga shower, förklarar Erik.

Temafester
Genom att samarbeta med spelbolagen har Big Light tillgång till den absolut senaste utrustningen. Det går att använda sig av tv-spelen på många olika sätt och aktiviteten blir allt annat än statiskt.
– Många tror att det här bara är för yngre som är insatta i tv-spelsvärlden men så är det verkligen inte. De flesta av våra kunder har en medelålder på över 40 år. Vi skapar en aktiv underhållning där alla är med och spelen är bara verktyg som vi använder oss av för att bygga olika typer av temafester, säger Patrik.
Många är intresserade av sport och då fungerar till exempel Wii-spelen utmärkt.
Bland spelen finns tennis, golf, boxning, pingis, pilbågsskytte med mera. Big Light skapar stämningshöjande miljöer kring de olika sporterna för att ge det en bättre verklighetskänsla.
– Till en tennisturnering placerar vi ut konstgräsmattor med riktiga linjer så att det ser ut som en tennisplan. Tennisen funkar till exempel bra till ett kundevent för det passar bra i affärssammanhang och är stillsammare men samtidigt lagbyggande. Eller på en fest kanske inte alla vill stå på dansgolvet efter middagen och då kan vi skapa ett roligt gameroom där alla kan vara med, berättar Erik.

Rock n’roll
För en personalfest eller kick-off passar spelet Guitar Hero bättre. Här får deltagarna bilda en rockgrupp. Big Light står för scen, backdrop, utrustning, scenljus, rökmaskiner, peruker och rekvisita, allt för att deltagarna ska känna sig som riktiga rockstjärnor.
– Det är väldigt roligt att spela men också jättekul att titta på. Om en fest känns lite stel så brukar vårt rockpaket alltid lätta upp stämningen och då blir det ett riktigt bra tryck, skrattar Patrik.
Big Light har ett tjugotal spelvärdar som kan allt om spelen och instruerar och inspirerar deltagarna. I vanliga fall kan det ta tid innan man kommer in i ett spel, men tack vare spelvärdarna är man igång på bara några minuter. Big Light har sedan starten genomfört ett femtiotal event med allt ifrån 15 deltagare till 900. För mindre grupper räcker det med en station medan större grupper kan ha flera stationer med olika spel.
– Vi har fått otroligt positiv feedback på alla de event vi har gjort. De flesta är väldigt tävlingsinriktade och blir bitna direkt, säger Patrik.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.