Stjärnglans på Thorskogs slott - | Konferensvärlden
Reportage > Stjärnglans på Thorskogs slott

Stjärnglans på Thorskogs slott

I sommar flyttade åter fem svenska kändisar in i ett slott tillsammans för att spela in succéserien Stjärnorna på slottet. I år är det Thorskogs slott utanför Kungälv som står som värd – en anrik byggnad där det inte saknas vare sig lyx, flärd eller en rafflande historia.

Text: Kristin Fridholm

31 augusti 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

När SVT i jul sänder fjärde säsongen av succéserien Stjärnorna på Slottet är det det pampiga Thorskogs slott i Bohuslän som tittarna ska få blicka in i. I år tillsammans med Tommy Körberg, Meg Westergren, Kjell Bergqvist, Siw Malmkvist och Björn Ranelid.
Övrig tid på året är Thorskogs slott öppet för konferenser och fester som födelsedagskalas och bröllop, men under en hektisk julivecka förvandlades anläggningen till en enda stor tv-studio.
– Det blev några fantastiskt roliga dagar och både filmteamet och stjärnorna var på strålande humör och verkade stortrivas, berättar Lena Jonsson som äger och driver slottet tillsammans med sin man Tommy Jonsson. Alla stjärnorna var mycket intresserade av matlagning och utan att avslöja för mycket kan jag ju berätta att det var mycket fokus på mat. Både seriens stjärnkock Ulf Wagner och vår egen köksmästare Magnus Andersson ställdes inför många spännande utmaningar.

Tidigare i Skåne
Tidigare har tv-serien spelats in på två olika skånska slott och intresset både för programmet och anläggningarna har varit jättestort. På Thorskogs slott hoppas man naturligtvis att uppmärksamheten ska göra att fler blir nyfikna och själva vill uppleva miljön och atmosfären.
– Med tanke på att programmet tidigare haft runt två miljoner tittare per avsnitt så är det klart att vi är glada att få arrangera det här. Det hela har varit jättepositivt och även om det inneburit mycket jobb så har både vi själva och vår personal haft otroligt roligt, säger Lena Jonsson.

Slott med gripande historia
Thorskogs slott är verkligen platsen att koppla bort vardagen och låtsas att man själv är en stjärna eller varför inte kunglig för en dag. Att få börja med att installera sig i en svit med en rosa och grön himmelsäng, få njuta en stund av utsikten från den enorma balkongen och sedan slappna av med ett glas bubbel medan ägare patron Tommy Jonsson berättar om slottets långa och fantastiska historia är som bomull för en stressad stadssjäl.
Det lär inte dröja länge innan du som gäst är livligt engagerad i historierna om Birger Jarl, mjölnaren Olof Peter Andersson (OP Andersson – låter han bekant?), patron Olof Wenngren och den fattige Petter Larsson som med list och finurlighet kunde köpa hela slottet, bygga upp Thorskogs varv och passa på att bräcka grannarna genom att vara bland de första i landet att producera egen elström.

Historiskt och modernt
Konferenser är ett av de fyra ben som Thorskogs slott står på. De andra är weekendbesök, bröllop och andra stora fester samt de stora årliga julmiddagarna för privatpersoner och företag.
För konferenser finns ett stort antal olika möjligheter beroende på vilken stil deltagarna vill ha på sitt möte. Lokalerna i själva slottet går i klassisk slottsstil. I övriga byggnader har man satsat på ett mer modernt utförande både på möteslokaler och på boende. Exempelvis kan nämnas det välutrustade gästköket där slottets duktiga kockar gärna lär ut en del hemliga knep till kulinariskt intresserade gäster.
Överlag känns det som att både personal och ledning på Thorskogs slott verkligen anstränger sig för att skapa en personlig atmosfär och en känsla av genuin omtanke om sina gäster. Framför allt känns det i de små detaljerna som det väldoftande badsaltet från Björk & Berries som står i badrummet, i de vackra blomsterdekorationerna och i valet av såväl råvaror som drycker till maten.

Smak för det goda
Allt på Thorskogs slott känns genomtänkt och gediget. I slottet är såväl hotellrum som matsalar utsökt möblerade och det är bara att hålla med i texten på hemsidan att Lena och Tommy, som ägt slottet sedan 1986, har förvandlat ett slumrande Törnrosaslott till en rofylld oas för stressade affärsmän och livsnjutare med smak för det goda.
Köket har blivit utsett till silverkrog i Sveriges Bästa Bord och enligt Tommy Jonsson är kockarnas signum smak och upplevelser. Och maten är verkligen superb! Vackert upplagd och väl sammansatt. Och tillsammans med de rekommenderade vinerna från den stora vinkällaren är det inget problem att bli sittande åtskilliga timmar i goda vänners/kollegors lag.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.