Stor vingbredd på Hilton - | Konferensvärlden
Reportage > Stor vingbredd på Hilton

Stor vingbredd på Hilton

Hilton Malmö City ligger precis så centralt som det låter, vid mötesplatsen Triangeln mitt i stan. I sin största möteslokal kan hotellet ta emot upp till 450 sittande gäster, och det internationellt välkända Hilton Meetings-konceptet garanterar att kvaliteten på lokalerna är densamma världen över.

Text: Matilda Andréasson

21 mars 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Hilton Malmö City är ett av Malmös största hotell med sina 216 rum, och var vid öppningen 1989 en del i Sheraton-kedjan. Åtta år senare blev det istället ett Scandic-hotell, och sedan 2002 tillhör det Hilton. En tur i en av de ikoniska glashissarna – som går på utsidan av byggnaden – bjuder på utsikt över hela staden, där Turning Torso står som sista utpost innan havet leder blicken vidare mot Köpenhamn.
Med sina 20 våningar är hotellet något av ett landmärke i staden, och en av dess högsta byggnader. Innanför glasfasaden öppnar sig en luftig lobby med tidlös inredning i ljust trä och marmor. I ena hörnet ligger à la carte-restaurangen Lean Grill & Bar som välkomnar såväl hotellets gäster som förbipasserande besökare, och här serveras bland annat en söndagsbrunch med gott rykte i Malmö. I andra änden av lobbyn dominerar den stora trappan som med sina karakteristiska mässingsräcken leder upp till åtta av hotellets mötesrum på plan ett, och sedan fortsätter till den stora konferensvåningen på plan tre.

Den gröna linjenJag guidas runt av försäljningschefen Elisabeth Persson och marknadskoordinatorn Sunneva Johansson, som berättar att just trappan är en populär plats för fotograferingar vid till exempel bröllop, men att mässingsräckena inte är alldeles enkla att hålla blanka.
– Vår vaktmästare står här och putsar ofta, säger Elisabeth med ett skratt. Numera använder han dessutom bara vatten eftersom vi är både Svanen-märkta och har en global ISO-certifiering.
Även när det gäller maten i både Lean Grill & Bar och frukost- och konferensrestaurangen Restaurang Upstairs följer man en grön linje.
– Vår nya köksmästare har verkligen höjt nivån på maten ytterligare ett snäpp. Alla råvaror ska vara så färska och så lokala som möjligt, och all mat lagas samma dag den serveras, berättar Elisabeth.
Hilton-kedjans möteskoncept Hilton Meetings innebär bland annat att alla hotellens konferensrum har dagsljus och air condition, och att det på konferensvåningen finns ett Business Centre med all hjälp man kan behöva. Här finns det bland annat datorer och utskriftsservice, och konferenspersonal som enbart jobbar med gäster på plats.

Citytunneln ger nya möjligheterSkyltarna utanför de olika mötesrummen skvallrar om ett fågeltema – lokalerna har namn som Havsörnen, Näktergalen och Fiskgjusen. Nästan alla mötesrum är bokade när jag besöker hotellet, men jag får möjlighet att titta på ena halvan av Svansjön som är hotellets största konferensrum tillika bankettsal. Svansjön i sin helhet rymmer 450 personer i teatersittning, och har gigantiska kristallkronor i taket. Rummet kan delas i fyra delar med hjälp av en vikvägg som vid behov kan täckas av en gardin vid finare middagar och fester. I salen finns också utgångar till en innergård, som kan användas vid fikapauser eller för event på sommaren.
Svansjön är ett ljust och vackert rum med stuckatur och fina tapeter, och vid större fester där hela salen används finns här plats för både dansgolv och scen. Det händer att riktigt stora grupper bokar hela konferensvåningen med sina åtta lokaler för ett evenemang, och om de 216 hotellrummen inte räcker till samarbetar Hilton med hotellen i närområdet för logi.
Elisabeth berättar att deras gäster är en stor mix av lokala, nationella och globala företag. Och tack vare att en av Citytunnelns nya stationer ligger strax bakom hotellet har de nu också blivit ett ännu bättre alternativ för internationella gäster som flyger till och från Kastrup, som ligger bara 15 minuter bort med tåget.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.