Stora konferenser på Strand - | Konferensvärlden
Reportage > Stora konferenser på Strand

Stora konferenser på Strand

På Strand Hotell Borgholm kan du smutta på en paraplydrink medan solen sjunker i Kalmarsund. Här finns moderna lokaler blandat med gammal historia och havsutsikt. Dessutom är hotellet idealiskt för stora kickoffer och konferenser.

13 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Text: Astrid Feldreich

På höst, vinter och vår är det konferenssäsong på Strand. Den håller i sig fram till midsommar då festglada turister tar över staden.

-Då blir Strand en nöjesmetropol. Under sju sommarveckor säljer vi nästan 3 000 liter champagne, säger Kajsa Sjögren, försäljnings och marknadschef.

Många som semestrar på Öland fastnar för öns charm och hittar tillbaka när det är dags för konferens med företaget.


I mitten av augusti packar turisterna väskan och de första kickofferna tar fart igen. Strand Borgholm kan ta emot stora konferensgrupper. Med 350 bäddar och stora ytor passar hotellet perfekt för mellanstora till stora företag och events. I år har inte mindre än fyra stycken bilklubbar lagt sina träffar på hotellet. Och enligt Kajsa är de bäst på grupper om 100 till 200 personer.

– När Corvette hyrde hela hotellet och la ut bokningen av hotellrummen på sin webbsida sålde de slut på samtliga 123 rumsenheter på under åtta minuter, berättar Kajsa.

Det är mycket fokus på kändisar av olika slag på Strand Hotell Borgholm. Dels finns den berömda Wall of Fame där alla artister som besökt hotellet får måla en tavla som sedan hängs upp i baren. Carola, Lena Philipsson, Jill Johnsson och Anders Glenmark med flera har gjort konstverk till väggen.

– Numera är tavlorna dock inglasade för att hindra långfingrade gäster från att plocka ner dem, säger Kajsa.

Även hotellrummen har fått kändistouch. Ovanför sängarna hänger svartvita bilder tagna på kända artister som uppträdde på hotellet under 80-talet. Du kan alltså få vakna upp med Lill Lindfors ovanför huvudkudden. Eller kanske Jan Malmsjö passar bättre?

Den som bara nöjer sig med det bästa ska boka artistsviten där bland annat Tom Jones bott. Där får man mer utrymme, rund säng, stilrena möbler och fantastisk utsikt över havet.


Kajsa berättar att de nyligen genomfört en kampanj med sloganen ”två timmar från Stureplan”. Med satsningen hoppas Kajsa att fler företag ska inse att det är lätt att lägga nästa kick-off på Öland.

–Grupper kan flyga från Bromma flygplats eller Arlanda, som tillsammans har drygt 60-talet ankomster och avgångar i veckan, till Kalmar flygplats och vidare med buss hit som tar 25 minuter. Svårare än så är det inte, säger hon.


Sammanlagt finns över 60 olika konferensaktiviteter. Havet är naturligtvis en tillgång samt den stora uteterrassen, restaurangen, poolen och gräsplanen med tillhörande strand framför hotellet. Det finns allt från Chi gong till ribbåt och ”Ölympiska spelen” att välja på för de aktiva grupperna.

– Vi har en fantasisk terrass med utsikt över havet där konferensgästerna har grillfest på kvällarna. Det är populärt. En annan aktivitet som är väldigt uppskattad är att ha jaktsällskapsmiddag på Borgholms Slott. Gästerna går eller tar bussen till slottsruinen. Där har vi dukat upp trerätters middag på borggården under stjärnorna. Med middagen följer liveunderhållning med trubadur och historien om Hertig Karls liv, säger hon.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.