Stora möten i toppläge på Billingehus - | Konferensvärlden
First Hotel Billinghus
Reportage > Stora möten i toppläge på Billingehus

Stora möten i toppläge på Billingehus

Stora möten Med utsikt över Skövde ligger First Hotel Billingehus, mitt i ett enastående friluftsområde. Anläggningen är en av de största för möten och konferenser utanför storstadsområdena. Här kan man kombinera möten av alla storlekar med massor av aktiviteter.

13 april 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Billingehus grundades i slutet av 1960-talet av Arne Sandberg, mannen bakom bensinmackskedjan Uno-X. Han var en stark lokalprofil och Billingehus ligger Skövdeborna varmt om hjärtat.

– Vi har ett väldigt bra läge här längs gamla stambanan med en timme till Göteborg och två till Stockholm. Därför får vi många arrangemang av rikstäckande karaktär, där man ska träffas från hela landet. Det blir kostnadseffektivt, säger hotellets vd Niklas Sjöblom.

Totalt finns det 2 200 sittplatser i anläggningens mötesrum. Det största rummet rymmer så många som 1 300 personer, vilket är unikt för ett landsortshotell.

Läget mitt i ett friluftsområde ger oanade möjligheter till aktiviteter. Till exempel är Billingehus ett så kallat Vasaloppscenter med träningspaket inför loppet. Här finns också skridskobana, utomhusbad med tre pooler, löparspår, slalombacke och äventyrsgolf. När det gäller aktiviteter säger Niklas Sjöblom att ”the sky is the limit”.

– Våra samarbetspartners inom aktiviteter ser till att allting håller en mycket hög nivå. Där använder vi oss helt enkelt av spetskompetens.

Hotellet erbjuder också ett spa med pool, bastu och gym. Det invigdes för tre år sedan och är därför mycket fräscht. Niklas Sjöblom har märkt att hälso- tränings- och wellnesstrenden håller i sig.

Även måltidsutbudet på Billingehus är varierat med flera restaurangmiljöer och barer. Köket ordnar allt från à la carte till banketter för 800–900 personer. Det senaste året har allt fler stora möten hittat till hotellet på Billingens topp.

– Här kan vi hålla ihop även riktigt stora gäng på samma ställe och man splittras inte upp som det lätt blir i en storstad. På så sätt skapas fler informella kontakter bland de som träffas. Dessutom är det inte många anläggningar i Sverige som kan ta så stora möten som vi, säger Niklas Sjöblom.

Taggar/Etiketter
Hotell  Konferens  Spa  Västergötland  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.