Storsatsning på nya Blekinge Convention Center - | Konferensvärlden
Ronneby Brunn
Ronneby Brunn
Ronneby Brunn
Reportage > Storsatsning på nya Blekinge Convention Center

Storsatsning på nya Blekinge Convention Center

Mötestrender Till Ronneby Brunn har besökare kommit för att njuta av det hälsosamma och goda livet ända sedan 1705. Mycket har naturligtvis förändrats sedan dess, men samtidigt lever de starka traditionerna vidare i den idylliska kurorten i Blekinge.

24 september 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Under Ronneby Brunns glansdagar kom gästerna för att dricka litervis med hälsovatten men livet på hotellet handlade – då liksom nu – lika mycket om att äta gott, roa sig och kanske diskutera lite affärer på verandan.

Det vackra brunnshotellet stod färdigt 1897 efter en intensiv uppbyggnadstid när brunnspark, brunnsskog, brunnsvillor, restauranger och badhus precis hade anlagts och uppförts. Ronneby Brunn var då Sveriges ledande kurort där societeten levde brunnsliv med hälsosamt vatten i vackra omgivningar.

Och fortfarande idag kommer företag, organisationer, familjer och vänner till brunnshotellet för att konferera, fira, stärka teamet, umgås, bada och i största allmänhet njuta av de sköna omgivningarna i och omkring hotellet.

Helt ny typ av mötesplats
I år har man, i samarbete med fastighetsägaren AB Ronneby Industrifastigheter, gjort en särskild – och mycket stor – satsning på såväl kongressdelen som hotellets restaurang. Hela sexton miljoner kronor har investerats i om- och tillbyggnad av Brunnsrestaurangen och kongresscentret, som nu fått namnet Blekinge Convention Center och som kommer att kunna ta emot totalt ettusen besökare.

– Syftet med satsningen är att kunna erbjuda en mötesplats för stora konferenser och andra typer av större arrangemang, berättar Angelica Coleman, marknadschef på Ronneby Brunn. Blekinge har tidigare varit en vit fläck på möteskartan och detta ville vi ändra på nu.

Tanken är att man hädanefter ska kunna arrangera alltifrån mässor och större konferenser, till konserter och politiska möten i de nyrenoverade lokalerna.

– Vi la ned mycket tanke och omsorg på hur vi skulle kunna utforma konferensrummen så att de blev så flexibla som möjligt, samtidigt som de tar till vara på de värden som finns här i vår historiska och fina omgivning, förklarar hon. Så har vi därför nu möjlighet att använda olika typer av vikväggar för att anpassa rummens storlekar till våra gästers behov. Men vi har också valt att sätta in fönster från golv till tak så att vi ska få in så mycket ljus som möjligt och se till att våra gäster verkligen kan ta del av den vackra naturen runtomkring oss.

Blekinges största restaurang
I samband med den omfattande renoveringen av mässlokalerna gjordes även en stor upprustning av hotellets anrika restaurang, som idag har plats för 850 middagsgäster och som därmed, med god marginal, är Blekinges största restaurang.

– Förutom att vi naturligtvis nu har fått oerhört mycket finare och fräschare lokaler, innebär denna satsning på Brunnsrestaurangen att vi i fortsättningen kan erbjuda ett bredare menyutbud och på olika, spännande sätt kan variera presentationen av vår goda mat, konstaterar Angelica Coleman avslutningsvis.

Fakta - Ronneby Brunn
Hotellrum:
264 stycken.
Antal bäddar: 600 stycken
Aktiviteter: Spa, Brunnsbadet, tempererad utomhuspool, sex tennisbanor, elva golfbanor inom 45 minuters radie, varav den närmaste cirka 500 meter från receptionen, minigolf samt ett brett utbud av färdiga eller skräddarsydda gruppaktiviteter.
Lokaler: 22 stycken konferenslokaler och grupprum. En kongresshall.
Maxantal i största lokalen: 500 i biosittning/250 i skolsittning.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.