Stort, hållbart och personligt i Roslagens skärgård - | Konferensvärlden
Runö
Runö
Runö
Runö
Runö
Runö
Runö
Reportage > Stort, hållbart och personligt i Roslagens skärgård

Stort, hållbart och personligt i Roslagens skärgård

Stora möten På en egen halvö i Roslagens skärgård ligger Runö Möten & Events. En hotell- och konferensanläggning med en unik kapacitet för stora möten med 1 eventhall, 30 konferenslokaler, 220 hotellrum och 244 bäddar. Här blir alla möten stora möten, även om gruppen är liten – det ser den personliga och nära servicen till.

Text: Helena Wikström

13 mars 2024,

På bara 30 minuter från Stockholms city når du Runö Möten & Events och den inspirerande skärgårdsmiljön. En stor hotell- och konferensanläggning med en familjär känsla och ett lantligt läge.

– Det är det som gör oss så unika! Vi har storleken och vi har naturen, och dessutom närheten till både Stockholm och Arlanda, säger Camilla Bäckström, hotelldirektör.

Här finns inte mindre än 30 möteslokaler, där kronan på verket är den 800 kvm stora eventhallen, Runöhallen, som rymmer 600 personer. Vidare finns 6 lokaler för mellan 50-110 personer, 7 som rymmer 24-40 personer och 16 lokaler som tar mellan 5-20 personer.

– Byggnaderna har utsikt över grönskan och havet, och vill man mötas avskilt bokar vi ett eget hus för gruppen, förklarar Camilla.

Genom sitt fantastiska läge så uppmuntrar man gärna till naturnära möten. Den stora bryggan bjuder in till informella möten eller en plats för fikat. Båthuset är som gjort för kreativa möten och fördrinkar. Under varma dagar tar grupper spontant sitt möte på en picknickfilt i gräset eller sätter sig i någon av de många möblerade utemiljöerna. Precis på gränsen till ägorna ligger Näsuddens naturreservat. Här finns promenadslingor med bänkar utplacerade på väl valda platser. Udden är en inspirerande plats för en givande Walk&Talk eller fikastund med en medhavd fikakorg.

Sedan starten på 50-talet har man genomgått stora förändringar för att skapa den moderna mötesmiljö som finns här idag. Målet att vid varje möte berika både kropp och själ är lika viktigt nu som då.

– Redan på 50-talet var konsten ett viktigt inslag och konstskatten har idag växt till fler än 700 verk av kända svenska konstnärer, en av Sveriges största privata samlingar, berättar Camilla.

Konsten möter man både inom- och utomhus, en upplevelse som berikar alla besökare och vill man veta mer kan man boka en guidad konstvisning.

– Vi har en sådan bredd på vår samling och vår konstexpert har en fantastisk fingertoppskänsla för vad som intresserar olika grupper och anpassar sin guidning efter det, berättar Camilla.

Här fyller man lätt konferensen med mervärden. Med fria aktiviteter som frisbeegolf, fotboll, kubb, boule, dart, ett besök i gymmet eller ett dopp i poolen. Eller en bokad teamaktivitet tillsammans med ett aktivitetsbolag, som skräddarsyr aktiviteten efter gruppens syfte och önskan. Alla ytor både ute och inne ger plats för allt och lite till.

– Dessutom finns en Matstudio, där våra kockar ofta håller uppskattade matlagningsaktiviteter. En kreativ teambuilding som avslutas med den festmåltid man tillsammans lagat, berättar Camilla.

Som medlemmar i Visita, IACC och Svenska Möten certifierar de sig i bland annat säkerhet och

2023 vann de Svenska Mötespriset för Årets Hållbarhetsinitiativ. För Runö Möten & Events handlar hållbarhet om alla aspekter, från att alltid välja bra produkter till att vara en trygg arbetsplats för sina anställda och gäster. Här finns alltid en nattreceptionist och all personal är utbildad i brandsäkerhet och D-HLR. Restaurangen är KRAV-certifierad och maten är en av de saker man alltid får enormt mycket beröm för. Maten, alla möjligheter, den personliga servicen, det är det som genomsyrar känslan av de möten som sker här.

Fakta:
Runö Möten & Events ligger 30 minuter från Stockholm på en egen halvö i skärgården. 40 ha mark, 30 möteslokaler, 1 eventhall, 220 hotellrum, otaliga aktiviteter och en KRAV-certifierad restaurang. Deras hållbarhetsarbete är både prisbelönt och djupgående och man vill engagera och påverka oss alla att göra bra miljöval.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.