Strandbaden – konferens med sand mellan tårna - | Konferensvärlden
Reportage > Strandbaden – konferens med sand mellan tårna

Strandbaden – konferens med sand mellan tårna

Som ett sandslott mitt på stranden med det oändliga havet som kuliss ligger Strandbaden i Falkenberg. Endast en timme från Göteborg, en och en halv från Malmö och två timmar från Köpenhamn ligger hotellet både lättillgängligt och samtidigt naturnära.

Text: Kristin Fridholm

31 januari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Från en underbar sömn tar jag mig sakta men säkert upp mot vakenhet. Får fundera några sekunder över var jag är någonstans för ljuden är så annorlunda. Eller snarare är det så att jag nästan inte hör några ljud alls, förutom ett och annat avlägset måsskri. Jag lämnar sängvärmen med känslan att det kommer att hända mycket spännande idag. Går fram till altandörren och släpper in vinden, dofterna och ljuden från havet. Tar tre steg och låter mina tår borra ner sig i sanden. Så här skulle man starta vare dag!

Havet som granneMånga hotell och konferensanläggningar har unika lägen och ligger nära havet, men Strandbaden i Falkenberg är ändå det allra mest strandnära jag har besökt. Hotellet ligger bokstavligen mitt på Skrea Strand med den långa badbryggan löpandes rakt ut från en stor altan.
Den nuvarande byggnaden stod klar 1992, men platsen har huserat hotell sedan 1930-talet. Hela anläggningen är anpassad efter att släppa in havet och ljuset, och alla tretton konferensrum är nyrenoverade och ligger på nedre plan med stora panoramafönster. Den största lokalen tar cirka 300 personer och tack vare flexibla vikväggar kan lokalerna användas till allt från små möten med bara några få deltagare till minimässor och workshops.
– Ofta använder vi även vår stora lobby när vi har kundevent. Faktiskt har vi haft både Corvetter och taxibilar mitt bland minglande gäster, så det är bara fantasin som sätter gränser för vad ytorna kan användas till, säger Torbjörn Strandberg, säljchef på Strandbaden.

Bada inomhus eller utomhusRestaurangen ligger på andra våningen och bardelen med loungen är öppen ner mot lobbyn. Här ryms 600 ätande gäster. För de lite mindre sällskapen finns även en separat matsal för 100 till 120 personer som Torbjörn Strandberg berättar är mycket populär för bröllop och liknande tillställningar.
– Många par gifter sig här på stranden eller på bryggan. Under 2010 ökade antalet bröllop mycket, troligtvis på grund av att många par inspirerades av kronprinsessan Victoria och Daniels giftermål. Det ska bli spännande att se om bröllopstrenden håller i sig även i år, säger Torbjörn.
Precis bakom Strandbaden ligger motions- och badanläggningen Klitterbadet som drivs av Falkenbergs Kommun. Här har alla hotellets gäster fri entré genom ett samarbete mellan de båda anläggningarna. Förutom en 50 meter lång saltvattenpool finns här jacuzzi, gym och möjlighet att få massage och andra typer av behandlingar. Badet nås direkt via hotellet.

Ölprovning på bryggeriFörutom avslappnande bad och behandlingar brukar dryckesprovningar vara en populär aktivitet på konferenser, och på det området erbjuder Strandbaden en specialare. Ett litet stycke från Strandbaden ligger nämligen Carlsbergs Bryggeri, och här arrangeras visningar av bryggeriet och provningar av olika ölsorter. Under ett besök får gästerna lära sig vikten av rätt serveringstemperatur, rätt glas och att känna igen olika smaker och aromer i ölen.
En annan aktivitet som är speciell för Strandbaden är förarutbildning på Falkenbergs motorbana.
– Under en testkörning får deltagarna köra BMW-bilar, och särskilt bland företag där medarbetarna kör mycket bil i tjänsten brukar den aktiviteten vara mycket uppskattad. Man får lära sig lite mer om hur en bil uppför sig när man pressar den, lära sig kurvtagning och bromsteknik. Både roligt och nyttigt för många att öva på tror jag, säger Torbjörn.

Ekonomisk uppgångUnder höst, vinter och vår är Strandbaden framför allt ett konferens- och weekendhotell, men när sommaren och semestrarna kommer förvandlas det till ett riktigt badhotell.
– Då gör vi om ett av de stora konferensrummen till restaurang och öppnar upp dörrarna mot uteserveringen. De gäster som inte vill ligga på stranden eller bada brukar vi hitta på någon av våra sex tennisbanor eller på minigolfbanan.
– Men nu har vi först en spännande konferensvår att se fram emot. Vi har redan många kickoffer och liknande bokade direkt efter årsskiftet och det känns som om företagen börjar känna av den uppåtgående konjunkturen. Så det ser verkligen lovande ut inför framtiden, avslutar Torbjörn.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.