Strandnära möten i Falkenberg - | Konferensvärlden
Reportage > Strandnära möten i Falkenberg

Strandnära möten i Falkenberg

Vad kan vara mer stimulerande för kreativiteten än att hålla sin konferens på en sandstrand med vågorna sköljande upp över fötterna? På Falkenbergs Strandbad är det bara att öppna glasdörrarna på vid gavel så har ni sanden mellan tårna.

Text: Kristin Fridholm

12 oktober 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

Havet slutar aldrig att fascinera mig. En varm sommardag kan det ligga lugnt och stilla och glittra rogivande – en annan kan det, som denna tidiga höstdag, brusa upp och vildsint kasta kaskader av skum och tång långt upp på stranden.

Vi börjar vårt besök på Falkenberg Strandbad med en promenad i den vita sanden och beundrar måsarna som visar upp sina akrobatkonster i den byiga havsvinden. Vid havet finns inget dåligt väder enas vi om och drar skrattande på oss jackornas kapuschonger som skydd för vinden och det salta stänket.

Upplevelsespa
Lika vilt och ogästvänlig som stranden mötte oss, lika varmt och harmoniskt välkomnas vi sedan spa-avdelningen – The Retreat Club. Våra kalla fötter får tina upp i ett varmt fotbad och sakta men säkert sprider sig värmen genom våra kroppar. En underbar känsla av ro kommer över mig när värmen äntligen når ända in och bakom halvslutna ögonlock beundrar jag de vackra detaljerna i rummet. De guldfärgade vattenkranarna glittrar ikapp med den vackra mosaiken och harmoniserar skönt med trädetaljer och marmorklädda väggar.

Under den totalt 3,5 timmar långa spa-upplevelsen får vi ta del av såväl ång- som aromabastu, turkisk hamam, helkropps lerinpackning och varm olja. Våra kroppar blir avslappnade och sköna av olika bad – och något som var helt nytt för mig – tropisk bris. Men det bästa kommer näst sist – eldrelax! I ett halvcirkelformat rum med en stor öppen eld och sagolikt sköna sängar serveras vi grönt te, italienska småkakor, frukt och underbart goda salta mandlar.

Fått ett lyft
Falkenberg Strandbad har verkligen fått en fantastisk ansiktslyftning sedan Ess Hotell tog över anläggningen för snart två år sedan. Temat som går igenom i den nya inredningen är – en smula oväntat såhär vid den svenska västkusten – kolonial, med mättade, varma färger och mycket textil. Bland sköna sandfärgade soffor står elefanter och noshörningar tillsammans med patinerade koffertar och andra detaljer som för tankarna till upptäcktsresor i Afrika.

I dagsläget har spa, lobby, terrasser, hotellrum samt förbättrad ventilation stått i fokus för förändringsarbetet. I loppet ligger en uppfräschning av konferenslokaler och korridorer.
– Men det som vi har satsat på allra mest här är stämningen och servicen. Vi vill vara ett av Västkustens allra starkaste konferensalternativ och med vårt helt unika läge, precis på stranden har vi mycket gratis. Detta vill vi bygga vidare på genom att alltid göra det där lilla extra för att göra ett besök här värt pengarna, säger Magnus Tummalid, ansvarig säljare inom konferens.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.