Strömstad Spa & Resort – en njutning även på vintern - | Konferensvärlden
Reportage > Strömstad Spa & Resort – en njutning även på vintern

Strömstad Spa & Resort – en njutning även på vintern

Svenska företag konfererar gärna i Strömstad, men helst på sommarhalvåret.
– Visst är Strömstad underbart på sommaren, men på vintern infaller ett helt annat lugn och vi vill gärna att fler svenska gäster kan upptäcka den bohuslänska naturen och vårt fina hotell även då. Och vill de sedan ha lite mer fart på konferenserna så gör de som norrmännen – bokar en helgkonferens med musik och lite mer hålligång, berättar försäljningschef Tirill Saegrov.

Text: Kristin Fridholm

31 januari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Vi får hålla oss ganska stadigt i ledstången på väg ut för kylan har gjort golvet halt av is. Tårna kröker sig på våra fötter, men väl nere i det varma bubblande vattnet får kontrasterna av iskyla och hetta våra trötta kroppar att slappna av. Det monotona bubblandet får tankarna att förena sig med ångan från det varma vattnet och stiga upp mot den decembersvarta himlen.
Efter en stund i den varma utomhuspoolen har det bildats iskristaller i håret och vi går in för att fortsätta vår tvagnings- och bastuceremoni. Vi förflyttar oss mellan välgörande ångbastu och masserande fotbad. Jag passar på att kasta konstgjord snö på en intet ont anande gäst som jag aldrig sett förut och hans chockade blick roar en lång stund!

Norska gästerSpa-avdelningen på Strömstad Spa & Resort är med sin vackra design en plats för avkoppling och njutning, men det är enligt Tirill Saegrov ändå inte något hälsohem.
– Våra gäster ska trivas och ha roligt både i spa-avdelningen och i resten av anläggningen. Vi vill skapa stämning med vacker design, mängder av stearinljus och levande eldar men vill också locka fram lite feststämning med musik och party i baren, berättar hon.
Under vinterhalvåret har Strömstad Spa & Resort ett stort antal konferensgäster från Norge, och de konfererar lite annorlunda än svenskarna.
– Norska företag tar gärna hit sin personal på helgkonferenser, så torsdag till söndag är det hög stämning bland våra gäster. Många norrmän tycker att det är lite exotiskt att åka utomlands på konferensen och så lockar det naturligtvis att handla billigt i de stora shoppingcentren som byggts upp här i Strömstad.

Ett vintrigt StrömstadSvenskarna däremot vill traditionellt konferera på veckodagarna, och ska de till Strömstad så ska det helst ske under vår och höst när det är varmt och vackert väder.
– Framför allt är det Kosteröarna som lockar många svenska besökare hit. Vi arrangerar en helt unik färjetur ut till dessa karga öar som utgör Sveriges mest artrika havsområde. Där ute står sedan cyklar och väntar och en tur runt på de vackra grusvägarna är för många ett minne för livet, berättar Tirill.
Turerna ut till Kosteröarna kan även kombineras med lunch eller middag då Strömstad Spa & Resort har ett utvecklat samarbete med flera av de lokala restaurangerna.
– Har man aldrig varit ute på Koster så rekommenderar jag verkligen ett besök där, men jag vill samtidigt försöka locka fler svenska företag att förlägga även sina vinterkonferenser här hos oss, fortsätter Tirill. Strömstad uppfattas framför allt som en sommardestination för de flesta svenskar, men det finns så mycket att upptäcka här även under andra årstider.

AktiviteterDet 2 000 kvadratmeter stora spaet är en av dessa attraktioner, men också naturen med havet som går nästan ända in till hotellets restaurang. Den angränsande Strömstad golfbana ligger endast en misslyckad drive bort. Det finns också ett samarbete med ett aktivitetsbolag, som skräddarsyr exempelvis femkamper och musiktävlingar i stil med körslaget och sing-a-long.
– Aktiviteter kopplade till mat och dryck är också populärt, och exempelvis ostron- och vinskola eller brandyprovning brukar höja stämningen på konferenserna.

Matens ABCHotellets restaurang går under namnet ABC, vilket i grunden står för Asia, Bohuslän, California. Utgångspunkt är bohuslänska råvaror tillagade med inspiration från de asiatiska och kaliforniska köken. I restaurangen samsas lätt 300 personer utan att det känns trångt och sommartid öppnar man upp mot utomhusbaren med sin stora altan som huserar ytterligare cirka 300 matgäster. Inomhus finns dessutom två barer och en stor öppen lounge-yta som går att anpassa efter gästernas behov.
– Hela hotellet stod klart här för endast tre år sedan och är toppmodernt och flexibelt. Vi flyttar enkelt på möblemang för att få plats med en scen eller gör om hela den enorma altanen till ett showroom för nylanserade bilmodeller, berättar Tirill.
Konferensrum finns det ett stort antal av i olika storlekar. Det största tar cirka 500 personer. Hotellet har totalt 596 bäddar fördelade på 232 rum och i ett utav dessa somnar jag skönt efter en upplevelserik dag i ett vintrigt Strömstad.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.