Stunder av glädje - | Konferensvärlden
Reportage > Stunder av glädje

Stunder av glädje

Att åka på konferens till Ystad Saltsjöbad känns som att åka utomlands. Havet, poolen, inredningen och personalens energi tar oss över Atlanten till den amerikanska östkusten. Har ni inte varit på Ystad Saltsjöbad de senaste åren är det dags för ett nytt besök, för de nuvarande ägarna har gett anläggningen en nytändning.

Text: Livia Jakobsson

15 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

För drygt tre år sedan tog fyra Göteborgskillar över spa- och konferensanläggningen Ystad Saltsjöbad. Det är en av ägarna, Carl Lundgren, som tar emot oss i entrén. Vi börjar vårt besök med en visning där Carl tar med oss runt och det är med stor energi och entusiasm som han beskriver alla de förändringar som de gjort sedan de tog över.
– Vi har renoverat i princip allt, från mötesrum och hotellrum till restaurangterrassen och pooldäck. På tre år har vi ökat omsättningen från 40 miljoner till 85 miljoner kronor. Vi har så gott som levt våra liv på anläggningen men vi tror att det behövs närvaro och kärlek hela tiden, berättar han.
Ystad Saltsjöbad ligger precis vid stranden, några minuters promenadväg från Ystad. Trots att anläggningen tillhör pittoreska Österlen känns det mer som vi har hamnat på en resort på amerikanska östkusten. Lite varstans står stora soffgrupper, inbjudande för den som vill ha loungehäng, och hotellrummen är inredda i New Port stil.
– Vi gillar att leka med ljussättning, färger och tyger och designar allting själva, säger Carl och pekar på det rosa biljardbordet som står i den vita baren.

HavsutsiktDet finns ett femtontal konferenslokaler på Ystad Saltsjöbad. Många har fönster ut mot havet och alla lokaler är stilrent inredda. Just närheten till havet är en fantastisk bonus, oavsett om det är sommarlugnt, höststormigt eller bitande kallt på vintern. Att efter en arbetssam konferensdag få vakna upp till vågornas brus och kunna ta en strandpromenad ger snabbt ny energi. Ystad Saltsjöbads eget båthus är ett separat och mysigt möteshus för den mindre konferensgruppen. Här kan deltagarna arbeta ostört för att sedan avsluta dagen med ett bastubad eller varför inte ett dopp i havet?

Varm känslaSedan slutet av 1800-talet har Ystad Saltsjöbad varit ett badhotell och för många, både privat- och konferensgästerna, är det här en klassisk spadestination. När vi kliver in i Salt Creek Spa känns det som vi lämnar New Port en stund och kliver in i en lugn och varm oas. Här finns pooler, bastu, yogasal och behandlingsrum.
– Vi ville gå ifrån det avskalade som många span har och istället inreda det med värme, säger Carl och visar ett rum med stora blommor på väggarna.
Efter en intensiv arbetsvecka känns det skönt att hoppa i det lena vattnet och blicka ut mot havet. För givetvis har även spat utsikt över havet.

Runt om i anläggningen står mottot ”moments of happiness” skrivet – och det är precis dessa stunder av glädje som vi tar med oss när vi lämnar Ystad Saltsjöbad för denna gång.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.