Talarnas – hållbara talarbyrån av och med talare - | Konferensvärlden
Reportage > Talarnas – hållbara talarbyrån av och med talare

Talarnas – hållbara talarbyrån av och med talare

Nöje Många känner säkert igen sig i långrandiga konferenser med ofokuserade deltagare utan engagemang. Saknaden av energi och inspiration på en konferens kan kännas som slöseri med tid och lite bortkastad. Det finns vägar att ta för att undvika energilösa möten. En av dessa är att ta in en extern talare som hjälper till att höja upplevelsen och bidra till att säkerställa att deltagarna tar till sig informationen på ett mer engagerat sätt. Det finns gott om förmedlingsbyråer att ta hjälp av för att hitta rätt talare för sin konferens. Tidningen KonferensVärlden har träffat en av de nyaste talarförmedlingarna och som är unik på ett sätt. Det ägs och drivs av talare.

Text: Katarina Niss

15 november 2023,

– Vi startade Talarnas för att vi vill leva som vi lär. Vår ambition var att skapa Sveriges första hållbara talarförmedling. Som gör världen lite bättre. Idag förmedlar vi fler än 200 av Sveriges bästa talare, moderatorer och underhållare, där alla våra profiler dessutom är kvalitetssäkrade, berättar Frida Boisen, en av grundarna till Talarnas.

Det var fyra av de mest etablerade talarna i Sverige som år 2020 startade Talarnas; Annika R Malmberg, Tobias Karlsson, David Stiernholm och Frida Boisen. Tillsammans har de mer än 50 års erfarenhet och tusentals föreläsningar, tv-sändningar, shower och moderatorskap bakom sig.

– Vi kan erbjuda talare kring i stort sett alla ämnen. Vi har hittills inte stött på något ämne vi inte kunnat hjälpa kunden med och har lyckats knyta till oss de bästa i branschen. Vi förmedlar allt från föreläsningar inom relationer, teambuilding, psykisk ohälsa, AI, struktur, framtidsspaningar, hållbarhet, relationer, försäljning, komik, dans, körsång - ja allt är möjligt, säger Frida.

Skapa minnen med rätt talare

Talarnas har en övertygelse om att det går att lyfta konferensen med hjälp av en engagerad talare och skapa minnen som förbinder medarbetarna även när de är tillbaka på arbetsplatsen efter konferensen. 

– Att få en av Sveriges absolut bästa talare på plats för att skräddarsy och ge en unik föreläsning för just ditt team, förvandlar din konferens från en i mängden, till att kunna bli ett oförglömligt minne för livet. Våra talare är alla ledande inom sitt område och kan verkligen konsten att entusiasmera och bjuda på 100 % engagemang. Ge fantastiska insikter, bjuda in till ett aktivt deltagande, bland humor och allvar. Skapa interaktivitet och rentav magi! Det är en gåva att få uppleva ger så mycket energi till deltagarna, säger Frida.

Varje företag har sina egna mål och behoven är mer eller mindre unika för varje konferens. Hur anpassar man föreläsningen för att hitta rätt ämne och talare?

– Till att börja med lyssnar vi som talarförmedlare av dina önskemål som kund, de utmaningar ni står inför just nu i er organisation, vad ni behöver just nu, och föreslår de alternativ som vi verkligen tror skulle vara en perfekt match för dig. När vi tillsammans hittar den perfekta talaren för just ditt event, kontaktar talaren dig och lyssnar in i ett förberedande samtal, vilken situation ni befinner er i nu. Vilka sitter i publiken? Vad behöver de just nu? Självklart anpassar våra professionella talare sin föreläsning och skräddarsyr efter kundens önskemål.

Hållbarhet och donationer

Talarnas samarbetar med Zelmerlöw och Björkman Foundation. Hållbarhet och donationer till behövande är viktigt för Talarnas.

– När vi bildade Talarnas ville vi sätta hållbarhet i centrum. Vi ville på något sätt bidra till en bättre värld. Därför arbetar vi aktivt för att stödja FN:s globala mål. Genom vårt partnerskap med Zelmerlöw & Björkman Foundation är vi med och bidrar till att främja barns och ungdomars utbildning och trygghet i Kenya. Vi möjliggör att barn genom kunskap och lärande får en chans att förverkliga sina drömmar

Varje gång man bokar via Talarnas går 550 kronor till Zelmerlöw Björkman Foundation. Det är ett bidrag som räcker till utbildning, säkerhet, mat och boende på en skola, för ett barn i en annan del av världen. Hittills har vi kunnat skicka många barn genom en hel skolgång. Det känns fantastiskt och är något vi är mycket stolta över, säger Frida.

De talare som verkar under Talarnas flagg väljer i möjligaste mån att resa klimatsmart. De arbetar också tillsammans med konferenshotell över hela Sverige, med att kvalitetssäkra dem ur ett hållbarhetsperspektiv.

– Vi vill gärna rekommendera hållbara konferensanläggningar till våra kunder som efterfrågar det. Det handlar om allt från att byta ut plastmuggar till glas på konferensanläggningen, till att arbeta med medarbetarnas hållbarhet. 

Frida avslutar med att berätta att nöjda kunder är viktigt för alla företag, så även för Talarnas.

– Hittills lyckas vi väldigt väl och är stolta över att ha flest nöjda kunderna i hela talarbranschen. Är det någon som slår 9,6 av 10 i kundnöjdhet? Vi strävar såklart efter att nå än högre, säger Frida.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.