Tekniken som gör din whiteboard till en stor Ipad - | Konferensvärlden
Epson
Epson
Reportage > Tekniken som gör din whiteboard till en stor Ipad

Tekniken som gör din whiteboard till en stor Ipad

Mötestrender Konferenser kan vara intensiva tillställningar där kloka tankar, förslag och mycket kunskapsöverföring sker. Normalt skriver konferensdeltagare ner det som är minnesvärt i ett block, men när det gäller att skriva av tavlan längst fram kan många stöta på problem.

14 april 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

– Idag finns det lösningar som gör konferenser effektivare och deltagare kan få med sig precis allt som skrivits på tavlan på ett enkelt sätt. Genom ett knapptryck kan alla få en skärmdump av tavlan mejlad till sig genom den smarta spar- och delningsfunktionen. Den är genialisk vid ett brainstormingmöten, när det inte finns färdigt presentationsmaterial eller när man ska skriva av en matris eller organisationsstruktur, säger Johan Söderberg, produktspecialist på Epson.

Flera projektorföretag jobbar med den här typen av teknik och ett var dem är Epson. Projektorn som är japansktillverkad kan koppla upp en whiteboard till internet med antingen en nätverkskabel eller ett trådlöst nätverk. Till projektorn hör en kontrollbox, pennor och en mjukvara som möjliggör touchfunktioner på tavlan. Genom internetuppkopplingen kan tavlan visas trådlöst i realtid på smarta telefoner, paddor eller datorer som konferensdeltagarna har med sig.

– Alla deltagare kan koppla upp sig mot whiteboarden genom det trådlösa nätverket som finns i lokalen. Inloggningen sker genom en projektorgenererad ip-adress och lösenord. Sen kan alla vara med och skicka bilder eller material in till tavlan som konferensdeltagarna följer under mötet. En annan fördel är att man kan visa filmklipp från nätet och samtidigt skriva vid sidan om, förklarar Johan Söderberg.

Den första generationen av Epsons smarta projektor kom till Sverige 2010 och används flitigt inom skol- och konferensbranschen. Inom skolvärlden är den ett verktyg för att få fler elever att hänga med i undervisningen och få anteckningar per mejl eller genom en kopia efter lektionen. Många lärare upplever att projektorn är bra för att den inte är bländande tack vare monteringen ovanför tavlan och bakom ryggen på läraren. Konferensanläggningen Sigtunahöjden använder de smarta projektorerna sedan ett och ett halvt år tillbaka.

– Många konferensanordnare och deltagare uppger att de tycker att det svårt att dela och spara konferensmaterial. Vår anläggning brann ner 2013 och vid återuppbyggandet projekterade vi för tekniken. Totalt installerade vi 14 smarta projektorer vid vår upprustning. Om en konferensbeställare står och väljer mellan två anläggningar så är den bästa tekniklösningen en stor konkurrensfördel, säger Theo Richter, it-ansvarig på Sigtunahöjden.

Taggar/Etiketter
Konferens  Teknik  


Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.