The Lodge sticker upp ur den skånska myllan - | Konferensvärlden
Reportage > The Lodge sticker upp ur den skånska myllan

The Lodge sticker upp ur den skånska myllan

I Skånes omtalat platta landskap är det något som sticker upp. Det är ingen herrgård och inget korsvirkeshus, utan nu snackar vi amerikansk New England-stil i en gammal jaktstuga på Romeleåsen, 165 meter över havet.

Text: Matilda Andréasson

8 januari 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

På 1930-talet samlades jägare i skogarna kring Lund för att värma sig i Romelestugan, högst upp på Romeleåsens krön. Genom åren har det lilla huset givit rum åt bland annat våffelstuga och italiensk restaurang, men nu finns här en liten del av amerikanska nordostkusten i form av hotell- och konferensanläggningen The Lodge. Ägarna Henrik och Anders Holmqvist hade jobbat med äventyrsproduktion i många år när de fick idén att öppna hotell.
– I slutet av 1990-talet jobbade Henrik och Anders med Whitbread-seglingarna runt jorden, och bodde över på en massa olika ställen. Då föddes idén att bygga ett eget ställe där gästerna kunde vara under tiden de inte aktiverade sig, berättar Per Keller, general manager på The Lodge.

Nordens bästa anläggningEn resa till USA gav inspiration att bygga i utpräglad New England-stil; avskalat, med mycket naturliga material som trä, sten och textil. Byggprojektet tog tre år, och när hotellet stod klart år 2006 ändrades inriktningen från att mest vara en bas för äventyrsgäster till att vara en anläggning för alla. När Per Keller kom in i verksamheten 2008 snickrades en femårsplan ihop, enligt vilken The Lodge om några år ska vara en av Nordens bästa anläggningar.
– Vi vill vara det självklara valet i södra Sverige för sällskap på upp till 50 personer. Vi tycker att konferensgäster är de mest misshandlade gäster som finns, allt är standardiserat. Här har vi en röd tråd genom hela upplevelsen och är väldigt noga med att kvalitetssäkra varje liten detalj. Alla upplevelser i huset ska vara lika bra, man kan inte ha en fantastisk middag men en halvtaskig eftermiddagsfika. Så vi har det bästa av allt! säger Per.

Litet format med helhetsserviceNytt för i höstas var konceptet ”Meetings by the Lodge” som innebär att anläggningen tar ett helhetsgrepp och planerar hela mötes- eller konferensvistelsen tillsammans med kunden.
– Vi skräddarsyr efter kundens behov, så att de verkligen kan fokusera på sin agenda.
Per säger att det unika med The Lodge, förutom New England-stilen, att det är en så liten organisation att de kan ha full koll på sin verksamhet, och har tid att fokusera på helhetsservicen. Stora grupper bokar med fördel hela anläggningen, men de många möteslokalerna i olika storlekar tillåter också att många grupper kommer samtidigt.

Som ett led i att ytterligare förbättra anläggningen håller ett stort trädäck på att byggas, från vilket man ska kunna se hela vägen till Danmark vid klart väder. Ett dubbelt så stort spa som det befintliga är ett annat byggprojekt som är på gång.

Både konferens- och privatgästerI höstas blev The Lodge utnämnt till ”Årets uppstickare” av Congrex/SKD, och har också fått titeln ”Årets Hotel 2008” av Magasinet Skåne. Per berättar också att danska och norska medier var tidiga på att uppmärksamma anläggningen, medan vi i Sverige har varit lite långsamma att haka på. Just Danmark räknas numera som hemmamarknad, och en stor del av gästerna kommer därifrån. I stor utsträckning är det ledningsgrupper och specialistgrupper som kommer till The Lodge, men det är inte bara konferensgäster som gäller.
– För ett år sedan låg vi nog på 60 % mötesgäster, men nu är det nog nästan lika många privata besökare, säger Per.
Även om The Lodge utvecklats långt ifrån ursprungsidén finns fortfarande ett starkt samarbete med upplevelseföretaget, och många aktiviteter sker i egen regi på det närbelägna äventyrscentrat. Kanske frestas ni av en luftballongsfärd mellan mötena?Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.