Tillskott på Lejondals - | Konferensvärlden
Reportage > Tillskott på Lejondals

Tillskott på Lejondals

Lejondals Slott har under det senaste året renoverat en herrgård belägen en kort promenad från slottet, och öppnar nu Lejondals Herrgård för mindre konferensgrupper.

Text: Matilda Andréasson

12 september 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Lejondals Slott byggdes klart 1892 och är ett av Sveriges yngsta slott. Konferensanläggning har det varit sedan 1970-talet, och i slottsparken finns flera byggnader med logi och mötesrum, där Lejondals Herrgård är det senaste tillskottet.
VD Michael Lerner berättar att herrgården i sin ursprungliga skepnad förmodligen byggdes betydligt tidigare än slottet, med anor från 1600-talet. Huset har länge varit privatbostad åt slottets ägare, men sedan ett år tillbaka tillhör det konferensanläggningen och blev färdigrenoverat i augusti i år då det välkomnade sina första gäster.

Eget kök och spa
Herrgården är cirka 900 kvadratmeter stor och här finns nio rymliga och exklusivt inredda dubbelrum. På ovanvåningen finns också en stor balkong för mingel eller en stilla stund med utsikten över Lejondalssjön framför ögonen. Från huset leder också en gångstig ner mot bryggan.
På första våningen finns konferenslokaler för upp till 30 personer, och i huset finns också ett eget kök och matbord med plats för tolv personer. Den nya spaavdelningen erbjuder både pool, bastu och jacuzzi för skön avslappning efter mötet.
Framöver hoppas Michal Lerner att herrgården ska kunna hyras ut till en grupp åt gången och fungera som en enhet helt separat från slottet, även om gästerna också kan välja att äta sina måltider där.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.