Tradition möter innovation - | Konferensvärlden
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Reportage > Tradition möter innovation

Tradition möter innovation

Konferenspärlor Strax norr om Stockholm hittar du Welcome Hotel Spa & Konferens. Vid ett litet pittoreskt torg möts det bästa från två världar – här ligger ett toppmoderna Welcome Hotel intill Wärdshuset Lasse Maja och Tingshuset från början av 1700-talet. En plats där tradition möter innovation.

Text: Helena Wikström

4 april 2024,

Redan under 1600-talet drogs resande Barkarby Torg. Den strategiska placeringen nära den stora vägen gjorde platsen till ett utmärkt stopp längs resan. Lika lättillgängligt är det idag att ta sig till  Welcome Hotel Spa & Konferens – bara 15 minuter från Odenplan.

– Hotellet har genomgått en totalrenovering under de senaste åren. Från utsidan, när man åker förbi på E18, så ser hotellet ut som en motelliknande byggnad, men innanför dörrarna möts man av en helt fantastisk miljö som ofta tar andan ur våra besökare, säger vd Patrick Roos.

Alla allmänna utrymmen som restaurangen, lobbyn, lounger och spelrummen är estetiskt tilltalande och designade för både bästa komfort och funktion. Ett stenkast från det moderna hotellet ligger det anrika Wärdshuset Lasse Maja och det ståtliga Tingshuset från 1718 sida vid sida med det stilrena och moderna Stallet. De gamla byggnaderna runt torget och de många gröna ytorna intill, skapar tillsammans en vacker och oväntad miljö – en riktig Bullerbykänsla.

– Under de två sista åren har vi investerat en stor summa för att invändigt förändra Wärdshuset till att innehålla stora härliga loungeytor. Här serverar vi fikat i sköna soffmiljöer och här finns schuffleboard att förströ sig med i pauserna, berättar Patrick.

Grupper som vill tillbringa en privat stund innan middagen med fördrink och lekfulla spel, kan abonnera hela värdshuset och låta konferensen fortsätta med teamaktiviteter och samtal.

I den moderna byggnaden Stallet hittar du konferenslokaler i olika storlekar. Allt från intima mötesrum till stora konferenssalonger där den största rymmer 180 personer. Varje rum är utrustat med den senaste tekniken, höghastighetsinternet och all nödvändig konferensutrustning. Även dessa lokaler har genomgått en förändring i design och inredning. De 146 hotellrummen hålls konstant uppdaterade för att hålla en hög standard med noga utvalda bekvämligheter. Fönster med trippelglas garanterar en god natts sömn under din vistelse. Luncher och middagar intas på trevliga Bistro Welcome inne i hotellet som serverar en säsongsanpassad meny med både traditionella och moderna influenser, där kockar från Årets kock-tävlingen är med och utvecklar hela matkonceptet.

– Hotellet har också fått ett karaoke-rum, alldeles nyöppnat och som rymmer 6-8 sångglada personer, berättar Patrick vidare.

På Welcome Hotel Spa & Konferens finns också en uppskattad spa-avdelning med uppvärmd utomhuspool, jacuzzi, torr- och ångbastu och ett kallbad för den modige. Relaxavdelningen har en stor mingelyta mot hotellet, så att grupper kan umgås även om alla inte vill bada. 

– I parken bakom Tingshuset har vi startat ett boule&bar-koncept. Vi öppnade förra året och det blev omedelbart en jättesuccé, säger Patrick.

I den stora och gröna parken kan man även spela krocket, frisbee-golf och en mängd andra aktiviteter för både små och stora grupper. Welcome Hotel Spa & Konferens samarbetar också med aktivitetsbolaget Puls som har en mängd teambuildingaktiviteter att välja mellan.

Allt är nära på Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens. Det är nära till storstaden, flygplatser och pendeltåg. Nära mellan alla de mångfacetterade byggnaderna där historia och nutid möts. Nära till  den servicevänliga personalen. En plats för ett nära och gott möte helt enkelt.

Fakta:
Lasse Maja Fest & Konferens och Welcome Hotel Barkarby ligger 15 minuter med pendeltåg från Stockholms central. Här hittar du en mängd konferenslokaler inrymda i de olika byggnader som utgör anläggningen, 146 hotellrum, ett välutrustat spa och boule&bar-koncept i den stora parken.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.