Tylebäck – ett naturens uterum - | Konferensvärlden
Tylebäck
Tylebäck
Tylebäck
Tylebäck
Reportage > Tylebäck – ett naturens uterum

Tylebäck – ett naturens uterum

Konferenspärlor Tylebäck Hotell & Konferens erbjuder en förstklassig konferensmiljö året runt för det aktiva mötet. Här bor man granne med havet, mitt i strandskogen, och kan varva naturskön vandring med utomhusyoga och golf på klassisk mark.

Mia Bornberger

29 oktober 2018,

Längs med udden där Kattegatt möter Laholmsbukten breder den kända badorten Tylösand ut sig. I söder, tvärs över vattnet, bjuds det på vackra vyer i form av skånska Bjärehalvön och hela området präglas av ett ljus à la Skagen. Att många konstnärer söker sig hit är inte särskilt förvånande.

Mitt i idyllen, inbäddat bland knotiga tallar och bara några hundra meter från stranden ligger Tylebäck Hotell & Konferens, vars 80 000 kvadratmeter stora naturpark bildar ett oslagbart uterum som gjort för möten och övningar som kräver yta. Anläggningens geografiska läge, en och en halv timme med bil från Malmö och Göteborg, gör det smidigt för konferensgäster i hela södra Sverige att ta sig till denna västkustpärla, där man utgår från det stärkande och aktiva och gärna använder sig av naturen så långt det är möjligt.

– Tillsammans med vårt äventyrsföretag skräddarsyr vi lösningar utifrån företagets utseende och behov i allt ifrån samarbets-, kommunikations- och ledarskapsövningar. Vandring, cykling och utomhusyoga är efterfrågade aktiviteter som passar ypperligt med tanke på omgivningarna. Vår park är en enorm tillgång, den används flitigt, säger hotellchefen Mats Petersson.

Naturskön vandringsled

Direkt utanför hotellet passerar den omtyckta vandringsleden Prins Bertils stig, som sträcker sig hela 18 kilometer mellan centrala Halmstad i öster, längs med kustlinjen och upp till Möllegårds naturreservat i norr. Stigen bjuder på en fantastisk naturupplevelse med sandstränder, klippor och strandskog. Vill man ha en guidad tur bokas det enkelt via receptionen.

Något annat som också går att boka via hotellet är golf och entusiasten kan knappast bo lägligare. Tylebäcks närmaste granne är Halmstad Golfklubb med sina två fina 18-hålsbanor, båda med sin unika karaktär som bjuder på olika typer av utmaningar.

Höstsalong med lokal konst

Tylebäck slår inte bara ett slag för golfen utan också för konsten. Och det genom att visa upp den vackra nejden via utställningar. Tidigare har besökare kunnat fascineras av golffotografen Jacob Sjömans enastående bilder i utställningen ”Halmstad möter världen” och av lokala konstnärer i ”Halland Art 2018”. Nu invigs den efterlängtade höstsalongen som pågår från oktober och en bit in på våren.

– Konsten ger liv och rörelse och det är uppskattat av gästerna. Därför permanentar vi idén med att upplåta hela väggar åt konstnärer. Gången där vi hänger tavlorna består av mycket glas vilket gör att vi släpper in det magiska ljuset och verken kommer till sin rätt, berättar Mats Petersson.

Prisbelönt arkitektur

Tylebäck Hotell & Konferens kan med sina nio moderna konferenslokaler och ytterligare tio grupprum husera allt från mindre möten till storslagna mässor. Konferenshuset ”Halmstad” har fem meter i tak och kan varieras på en mängd olika sätt. I alla de större lokalerna finns bildkanon, wifi, whiteboard, overhead, skrivmaterial, blädderblock, bordsryttare och naturligtvis isvatten.

Anläggningen är prisbelönt för sin diskreta design med inredning i nordisk stil och finstämda färger och den halländska luften gör sitt för att skapa en härlig upplevelse.

Tylebäck Hotell & Konferens

Tylebäck Hotell & Konferens har 70 övernattningsrum, samtliga med egen balkong eller uteplats, och nio moderna konferenslokaler för upp till 150 personer. Fullt utrustat gym med allt från fria vikter och kettlebells till löpband, crosstrainers och cyklar. Relaxavdelning med bubbelpool under bar himmel samt massagestol och bastu.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.