Upptäck havets dolda skatter - | Konferensvärlden
Reportage > Upptäck havets dolda skatter

Upptäck havets dolda skatter

Kiviks norra kust har en 10 000 år gammal undervattensskog och i Öresund finns gamla skepp från Lord Nelsons tid. Tack vare avancerad teknik kan även landkrabbor ta del av Skånes rika historia under havsytan.

Text: Astrid Feldreich

24 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Johan Delfalk är delägare i aktivitetsbolaget Österlenguiderna, en del av företaget Adventura som blev årets entreprenör inom svensk turism 2009. Han har 22 års erfarenhet av att arrangera minnesvärda företagsaktiviteter i området och berättar att intresset för att se den över 10 000 år gamla Djupeskogen på havsbottnen norr om Kivik är stort.
– Därför erbjuder vi torrdykning där grupper kan följa livet under ytan på en skärm från en båt eller ett segelfartyg. Vi skickar ner en liten robot med undervattenskamera till botten. Marinbiologer och forskare som dykt och arbetat i området berättar vad som visas på skärmen. I Öresund har vi även torrdykning vid de kanonpråmar som sänktes när Lord Nelson anföll Köpenhamn, säger han.

Enligt Johan kan aktiviteten bokas året om, men på hösten och vintern är vattnet som klarast. Självklart kan de som vill dyka ner till vraken på riktigt. Grupper som inte har dykarcertifikat och vill uppleva livet under ytan kan börja i ett mindre vattendrag.
– Vi började med snorkling i Verkeån på Österlen i somras. Området vid Haväng har en spännande arkeologi och fyndigheter från medeltida bosättningar och handelsplatser. När jag snorklade med en grupp där i höstas såg vi havsöring som vandrade upp för ån. Det var en fantastisk naturupplevelse.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.