Utmana forsarna i norr - | Konferensvärlden
Reportage > Utmana forsarna i norr

Utmana forsarna i norr

En fartfylld kickoff-aktivitet är forsränning. Att utmana kollegorna i vågorna ger en garanterad naturupplevelse och höjer adrenalinnivån.

Text: Astrid Feldreich

24 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

I Ekorrsele finns fina och välbevade forsar som bjuder konferensgrupperna på riktigt vildmarksliv. Peter Lindberg ansvarar för marknad och försäljning på Nordic Incoming, som har 25 års erfarenhet av att arrangera företagsaktiviter och upplevelser. Han berättar att aktiviteten börjar med att gruppen tar en buss ett par mil upp från Ekorrsele Vildmarks Camp. Det tar bara lite drygt en timme att åka från Umeå. Längden på turerna varierar från en till fler dagar. Alla som vill får vara med och paddla, annars är det bara att luta sig tillbaka och virvla med i vågorna. Gruppen bör bestå av minst sex personer, men det finns även en gummibåt som tar upp till 35 personer.
– Deltagarna får låna våtdräkt, flytväst, hjälm, paddel och efter en grundlig säkerhetsgenomgång är det dags att tillsammans med vår guide ge sig ut i vågorna. Efter den första forsen går vi iland för att testa en frivillig utmaning; att bada i forsen. Deltagarna går ut på en stenpråm för att sedan kansta sig i det virvlande vattnet. Efter 20 sekunder har du virvlat ner en liten bit ned för forsen. Ett lugnare vatten väntar efter 150 meter där man simmar iland, förklarar Peter.

Därefter är det dags att fortsätta och efter sista etappen är gruppen tillbaka i Baslägret i Ekorrsele. Peter berättar att förutom att testa forsränning kan gruppen använda lägrets badtunna och bastu vid forsens lugnare vatten. I Ekorrsele finns också flera stugor där upp till 40 personer kan övernatta. Det finns även möjlighet att utaman sig själv och kollegorna med 5-kamp.
– Bland annat har vi en jättegunga, hinderbana och en stålvajer som du balanserar på mellan trädkronorna. Båge är också en av våra populära grenar i 5-kampen, säger Peter.

Efter dagens fysiska utmaningar får grupper över 70 personer äta en trerättersmiddag i ett Vikingahus. För lite mindre grupper är ett annat middagsalternativ Storstugan.
– I mitten av stugan brinner en öppen eldstad och vi har en vildmarksbar. Där serveras norrländska delikatesser som ”Röding på Samevis”.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.