Vågat och modernt vid Mälarens vatten - | Konferensvärlden
Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel
Hotelldirektör Maria Tullberg.
Reportage > Vågat och modernt vid Mälarens vatten

Vågat och modernt vid Mälarens vatten

På nya platser En av Sveriges mest spektakulära anläggningar, Radisson Blu Waterfront Hotel & Stockholm Waterfront Congress Centre, satsar på en riktig proffsrekrytering för att lyfta hotell- och konferensvistelsen till nya höjder.
– Vi vill skapa bästa tänkbara upplevelse för varje enskild gäst, säger den nya hotelldirektören Maria Tullberg.

Mia Bornberger

9 oktober 2018, uppdaterad: 18 oktober 2018

Elegant draperad, med böljande vågor av kilometervis med metallprofiler, tronar den skimrande byggnaden likt en ståtlig krona intill Mälarens vatten. Det knappt åtta år gamla hotell- och konferenskomplexet är med sin djärva design en sevärdhet i sig för turister på besök, men också ett självklart inslag i stadsbilden för huvudstadens invånare.

– Det här är en storslagen anläggning. Med två enheter som drivs under samma paraply, Radisson Blu Waterfront Hotel och Stockholm Waterfront Congress Centre, så är det mesta genomförbart. Här finns fantastiska resurser, säger Maria Tullberg, som i våras handplockades från systerhotellet Radisson Blu Hotel, Deira Creek i Dubai för chefsjobbet i Stockholm.

– Vårt fokus är att skapa bästa tänkbara upplevelse för varje enskild gäst, att ligga i bräschen och vara öppen för utveckling och förändring. Ett sätt att nå dit är genom samarbete och lyhördhet, det ger synergieffekter på alla plan.

En direktör i sitt rätta element

Maria Tullberg är uppvuxen i samhället Kolmården utanför Norrköping och fick redan som 16-åring sitt första jobb på den rikskända djurparkens vildmarkshotell. Några planer på att fortsatta i hotellbranschen fanns dock inte – då. Maria började i stället studera nationalekonomi i Uppsala men bytte så småningom inriktning till industriell marknadsföring.

– Jag tycker om siffror, men det nya spåret passade mig bättre. Jag är en extrovert person och älskar möten med människor.

Sagt och gjort, i början av 1990-talet började hon som konferenssäljare i Sunne, vid det som i dag är Selma Spa, och sedan har det rullat på. Maria Tullberg har varit Scandicchef i Karlstad och Stockholm, vd för Radisson Blus båda stora möteshotell vid Arlanda, arbetat i Indien och nu senast i Dubai. 

Innovativ anläggning

Radisson Blu Waterfront Hotel och Stockholm Waterfront Congress Centre bildar tillsammans en extraordinär byggnad på flera plan, både i bildlig och bokstavlig mening. Ytmässigt omfattar kongressdelen motsvarande fyra fotbollsplaner fördelade på sju våningsplan. Med flyttbara väggar kan lokalerna enkelt anpassas för att passa alla typer av evenemang, från det lilla intima mötet till företagseventet, mässan eller konserten. Det är lika flexibelt som omfångsrikt. Här finns också ett ”brain box”-rum för det kreativa mötet, inrett med puffar och kuddar.

Därtill kan läggas den svårslagna panoramautsikten över Riddarfjärden och Stadshuset samt det centrala läget, vägg i vägg med Centralstationen. Hela Stockholms innerstad finns inom några minuters promenad.

– Vi finns här för den stora kongressgästen, den lilla mötesgästen och den enskilda affärs- eller leisuregästen, säger Maria Tullberg, som understryker att anläggningen trots sin storlek har minimerad klimatpåverkan.

Listan över energieffektiva innovationer och lösningar kan göras milslång. Ventilationssystemet förflyttar och fördelar värmen mellan olika byggnader. Hela anläggningen kyls ner med vatten från Mälaren som lagras i form av is i källaren. Fönsterfasaden fångar solenergi som används till att värma vatten, detektorer stänger av golvvärme, lampor och ventilation när en lokal eller ett rum inte används.

Samarbete på alla fronter

De tvära kasten – ena dagen är det kongress för flera tusen personer, nästa dag konferens för några hundra – ställer höga krav på både ledning och personal som alla måste jobba mot samma mål.

– Min strävan är ett engagerat "vi", där alla tar ansvar, inte bara för sitt område. Som gäst ska du inte behöva bli slussad vidare när du undrar över något. Vår vision och servicefilosofi är att alltid kunna säga: "Yes I can".

Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel och Stockholm Waterfront Congress Center bildar tillsammans Stockholms största konferensanläggning och ligger centralt i direkt anslutning till de flesta kommunikationer. Konferensdelen rymmer 21 konferensrum i varierande storlek inklusive en hörsal med plats för upp till 3 000 gäster. Hotellet har 414 magnifika rum med hög standard samt tre exklusiva sviter. Receptionen är bemannad dygnet runt.

Läs mer om Radisson Blu Waterfront Hotel på Konferensguiden.se där vi även erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.