Välgörande möten på hög höjd - | Konferensvärlden
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Reportage > Välgörande möten på hög höjd

Välgörande möten på hög höjd

Konferenspärlor En hyllning till naturen, det lokala och ett aktivt liv. Holiday Club Åres egna ledord löper som en röd tråd genom hela verksamheten. Här byter man stillasittande mot rörelse och näringsrik mat som stärker både kropp och själ.
– Perioden april till november är en suverän tid för konferens i fjällvärlden, säger Sara Rönne som är resortens marknadschef.

Mia Wibacke Bornberger

17 mars 2020,

Vid stranden intill den långsmala Åresjön hittar man Holiday Club Åre, och vänder man blicken åt andra hållet syns det mäktiga fjället Åreskutan torna upp sig mot himlen. I den här miljön är fjället den självklara utgångspunkten för otaliga aktiviteter – året runt – och långt ifrån allt handlar om snö och skidor. Sommarhalvåret bjuder på många och långa soltimmar i en storslagen natur som gjord för att utforskas och avnjutas, och det har Holiday Club Åre verkligen tagit fasta på. Här har man skapat ett träningshotell av högsta klass med stort gym, bad- och bastuvärld, motionssim och yogastudio med panoramavy över sjö och fjäll. Redan vid incheckningen väntar ankomstträning, ett enkelt och behagligt pass som alla som vill kan delta i, och resten av konferensen löper på i samma anda.

– Sitter stilla gör de flesta av oss alldeles för mycket och när vi nu befinner oss på en plats där det finns så mycket fantastiskt att göra vill vi uppmuntra gästerna att röra på sig, både inomhus på vår anläggning och utomhus. Vandra förslagsvis till en naturskön utsiktsplats, koka kaffe över öppen eld och ta mötet längs vägen. Vi hjälper våra grupper ut på fjället på alla sätt vi kan och man väljer själv om man vill ha lite, lagom eller rejält med flås. Cykling är exempelvis något som passar de flesta och det kan utföras på alla möjliga sätt: uppför, utför, längs stigar eller på platt mark, berättar Holiday Club Åres marknadschef Sara Rönne.

Pigg mat för fjällaktivitet

När det gäller maten ligger fokus på näringsrika rätter som ger både mättnad och energi som varar för olika typer av aktiviteter. På restaurang Grow är lokala och kvalitativa råvaror självklarheter och både mat och dryck inspireras av årstid och med spännande smakkombinationer.

– Vi vill över huvud taget vara ett hållbart alternativ så långt det är möjligt, även när det gäller det själsliga. Vi vill att konferensen blir något mer än bara en isolerad händelse, att gästerna får med sig något när de reser härifrån.

Granne med tågstationen

Åre har en egen flygplats men många väljer också att ta tåget, vilket är smidigt då Holiday Club Åre ligger granne med stationen. Från Stockholm tar det cirka åtta timmar, vilket gör att man kan börja mötet redan på hemmaplan och fortsätta under resans gång.

HOLIDAY CLUB ÅRE

Boka en klimatsmart konferens med fokus på aktivitet. Både sjö och fjäll väntar direkt utanför dörren med exempelvis downhillcykling eller vandring på fjället. Holiday Club Åre har 17 konferensrum i olika storlekar där den största, Schibstedt Arena, har upp till 13 meter i takhöjd och rymmer som mest 3 000 personer vid exempelvis en konsert. Här finns 250 hotellrum med upp till tre bäddar i varje.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.