Var med i jakten på stjärnorna - | Konferensvärlden
Reportage > Var med i jakten på stjärnorna

Var med i jakten på stjärnorna

Den 15 och 16 augusti kommer Stockholm skärgård intas av tävlingssugna båtentusiaster som under helgen kommer att delta i en annorlunda skattjakt. Det är eventföretaget MPC som anordnar Stjärnjakten, ett spännande båtevent för både företag och privatpersoner.

26 maj 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Grundtanken med MPC Stjärnjakten är att skapa en plattform för att kunna knyta kontakter och nätverk. Under en helg kommer runt 50 lag på två till fyra personer delta i spännande utmaningar och tävla om exklusiva priser.
– Det här är ett event med attityd. Det ska vara lite jobbigt att vara med och kommer att bli fysiskt krävande. Men framför allt kommer dessa två dagar vara otroligt roligt, säger Anders Bernunger, projektledare.
Anders har tidigare arrangerat Londoino, som är en navigationsutmaning med sportbil där de tävlande ska ta sig från London till Portofino. Anders och MPC kom på att de ville göra ett liknande evenemang i Sverige. Denna gång med motorbåtar istället för bilar och Stockholms skärgård istället för europeiska vägar.
– Det här är ett unikt event som aldrig har utförts tidigare. Båtevenemang verkar ligga helt rätt i tiden och vi har redan fått ett otroligt gensvar, säger Marcus Palmqvist, VD på MPC.

Unik kundaktivitetEtt av kraven för att få delta är att minst en person i varje lag måste ha förarintyg. MPC Stjärnjakten samarbetar med även med kustbevakningen så hastighetsöverträdelser kommer att leda till poängavdrag. Dessutom är det inte tillåtet att ta med sig simfötter, GPS eller dator. Starten går vid Kungliga Motorklubben, inne i centrala Stockholm. Under de två dagarna ska deltagarna ta sig till tolv olika stationer med hjälp av ledtrådar. Vid varje station finns chans att vinna delpriser.
– Under första dagen pausar vi tävlingen för lunch på hemlig plats, eftersom det är en del av tävlingen. På kvällen arrangerar vi en gemensam middag med party i skärgårdsmiljö. Tävlingen avslutas sedan dag två med cocktailparty och prisutdelning på restaurangen Lisa På Udden ute på Djurgården, berättar Marcus.
MPC Stjärnjakten ligger bra i tiden. Då tävlingen går den andra helgen i augusti är den ett bra tillfälle för till exempel en kick-off eller kundaktivitet. Företag kan utmana varandra, bjuda sina kunder på ett annorlunda aktivitet eller använda jakten som en möjlighet till teambuilding.
– Under dessa två dagar går det verkligen att bli tight med sina kunder. Det kommer att bli en representation utöver det vanliga. Det är få gånger som man få rå om sina kunder under så många timmar. Istället för att bara bjuda på en vanlig middag, bjud på ett äventyr, säger Marcus.

Sjön sugerFör de som inte är båtfantaster erbjuder MPC en mängd kringarrangemang. Ett företag kan ställa upp med ett lag i tävlingen och använda middagen den första dagen som en företagsfest där alla är med.
– Vi har även en hel del samarbetspartners i skärgården. Det går därför även att ha en traditionell konferens samtidigt som Stjärnjakten och göra teamaktiviter i samband med tävling. Lagen kommer huvudsakligen att bestå av företag, förklarar Anders.
Trots rådande lågkonjunkturer så tror både Anders och Marcus att Stjärnjakten ligger helt rätt i tiden.
– Årets julklapp blev ju en upplevelse och företag behöver göra kundaktiviteter mer än någonsin. Det här är ett häftigt event som aldrig har gjorts tidigare och det har redan tagits emot väldigt väl. Som man brukar säga: ”sjön suger”. Och det finns tydligen ett enormt sug efter ett arrangemang som detta. Men de som ställer upp får inte vara rädda för att blöta fötterna eller få lite sand i byxorna, skrattar Anders.


Regler MPC StjärnjaktenAlla team uppmanas att ta med:
Cyklop, Kikare, Mobiltelefon, Badkläder, Ficklampa

Följande får ej medtagas:Simfötter, GPS, Dator, Alkohol

Följande utrustning tillhandahålls av
MPC Stjärnjakten under jakten:
Handdukar, Mat, Dryck, Solskydd, SjökortSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.