Varmt och vänligt på Vår Gård Saltsjöbaden - | Konferensvärlden
Reportage > Varmt och vänligt på Vår Gård Saltsjöbaden

Varmt och vänligt på Vår Gård Saltsjöbaden

Konferenspärlor Vår Gård Saltsjöbaden vill satsa allt för att ge gästerna ett omhändertagande utöver det vanliga. Det arbetet börjar på ett djupt personligt plan.

12 maj 2015, uppdaterad: 19 september 2017

I vackra byggnader vid Baggensfjärden i Stockholms skärgård tar vd Katarina Romell och hennes medarbetare emot mötesdeltagare från när och fjärran. För att kunna ge den allra bästa service har de börjat hos sig själva.

– Hela ledningsgruppen har gått i KBT-terapi. Om du som individ är trygg i dig själv blir hela gruppen trygg och man kan som helhet kompensera för varandras mindre starka sidor. Om vi jobbar med vårt eget jag så landar det på andra sidan i bättre service, säger Katarina Romell.

Hon mår som allra bäst när Vår Gård Saltsjöbaden får beröm för sin personal.

– Jag blir väldigt, väldigt glad när jag får höra att vi överträffat förväntningarna. Vårt mål är alltid att servicen ska vara varm, vänlig och äkta.

Vår Gård Saltsjöbaden har fått många utmärkelser för sitt gästbemötande. Två år i rad utsågs anläggningen till Årets svenska mötesplats av medlemsorganisationen Svenska Möten. De tre senaste åren har Vår Gård Saltsjöbaden fått Scandinavian Service & Quality Awards pris Den Stora Utmärkelsen efter att ha fått bäst resultat på alla de delar som undersöks, främst gästservice och medarbetarnas nöjdhet.

En rolig detalj i Vår Gård Saltsjöbadens service är möjligheten att låna riktigt lyxiga damskor till kvällens fest. I hotellets butik finns för närvarande åtta par från designers som Jimmy Choo, Christian Louboutin och Manolo Blahnik. Idén föddes när en gäst glömt sina snyggskor hemma och personalen fick låna ut ett par mindre glamourösa jobbpumps.

– Framöver planerar vi att skaffa en vintagegarderob där man som gäst kan låna eller köpa en klänning inför kvällen, säger Katarina Romell.

Ett annat arbete som är på gång är att göra om alla hotellrum till renodlade sovrum.

– Det är ingen som sitter vid ett skrivbord på rummet längre. Gästerna ligger hellre i sängen med dator eller ipad eller går till något av våra gemensamma utrymmen för att jobba. Därför satsar vi på att göra om rummen till riktigt mysiga sovrum där vi kostar på sängarna ordentligt.

De allra flesta sovrum har utsikt över fjärden, där också många av konferensaktiviteterna äger rum. Till exempel erbjuds havskajakpaddling, segling och färder med RIB-båt. Andra aktiviteter har fokus på konsten som präglar anläggningen. Här finns målningar och skulpturer av många framstående svenska konstnärer.

Själslig spis följs av kroppslig spis. Maten tillagas med omsorg och allt bröd och söta bakverk framställs på plats i Vår Gård Saltsjöbadens eget bageri.

Men rummen, läget och maten i all ära. Det Katarina Romell är mest stolt över är den atmosfär hon lyckats skapa tillsammans med medarbetarna.

– Vi har ett genuint intresse för att ge gästen omtanke, en omtanke som sträcker sig längre än väntat.


Fakta Vår Gård Saltsjöbaden

Ligger vid havet precis vid Saltsjöbanans station i Saltsjöbaden öster om Stockholm.

Anläggningen erbjuder 142 enkelrum, 20 dubbelrum och tre nyinvigda sviter.

Där finns 20 konferensrum, 18 grupprum och en restaurang som kan servera upp till 260 gäster. Vår Gård Saltsjöbaden har eget bageri där tv-kände Jesper Långström står för bakandet.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.