Västkustens pärla - | Konferensvärlden
Tanumstrand
Tanumstrand
Tanumstrand
Tanumstrand
Reportage > Västkustens pärla

Västkustens pärla

Konferenspärlor Sol, vind, ostron och salt havsdoft. TanumStrand i Bohuslän bjuder på skärgårdskonferens i en hänförande miljö och dess gäster kommer från när och fjärran.

Text: Mia Bornberger

12 mars 2018, uppdaterad: 12 mars 2018

Fjällbacka skärgård, med  sina över tusen öar och  skär, sträcker sig cirka tre mil mellan Hamburgsund i söder och Havstenssund i norr. Arkipelagen brukar kallas världens vackraste och har genom åren blivit förknippad med en rad kända namn. Evert Taube lär ha skrivit ”Så länge skutan kan gå” under sin vistelse på Otterön under 1950-talet, Ingrid Bergman hade hus på Danneholmen och deckarförfattaren Camilla Läckberg är född i Fjällbacka, en by som hon i exempelvis ”Isprinsessan”, ”Predikanten” och ”Stenhuggaren” – tre av succéböckerna i Fjällbacka-serien – förvandlat till en nervkittlande plats.

TanumStrands placering precis vid havsbandet kan ses som unikt för en konferensanläggning i den här storleken. Här kan uppemot 800 personer mötas och uppleva det pittoreska livet vid havet, och anläggningen lockar stora konferensgrupper även utanför landets gränser. Hit reser gäster från hela Norden, var av många är norrmän, geografiskt sett kommer många besökare från området som sträcker sig mellan Oslo, Göteborg, Karlstad och Skaraborg.

– Vi har mångårig erfarenhet av att tillhandahålla  professionella möten och det är  en ynnest att få arbeta i en sådan storslagen  skärgårdsmiljö, den tar man lätt till sitt hjärta. Vi är väldigt stolta över vår anläggning och försöker alltid förmedla det till våra gäster, säger Peter Karlsson, som är hotelldirektör på TanumStrand.

Handplockade delikatesser

Den stora eventsalen Skagerrak har plats för uppemot 1000 personer i biosittning och den kan också snabbt möbleras om och delas upp i mindre lokaler för att passa olika evenemang och sällskap. Utöver detta finns 18 mindre konferensrum, som rymmer från 200 personer ner till sex personer. De mindre grupprummen är placerade i ombonade annex och sjöbodar och naturligtvis bär de namn direkt kopplade till skärgården, som Koster, Måseskär och Vinga.

Bohuslän för osökt tankarna till kulinariska läckerheter som havskräfta, räkor och ostron, något som man på TanumStrand behärskar till fullo på restaurang Latitud 58°. Den som väljer ostron får dem handplockade från Grebbestads ostronbankar.

– Många väljer vår populära skaldjursbuffé men vi skräddarsyr också måltider efter kundens önskemål. Våra ostron odlas på plats och de är en riktig delikatess. Vattnet är kallare här än i till exempel Frankrike, vilket gör att de växer långsammare och blir mer smakrika.

Havskajak och hummerfiske

Förutom utsikten över arkipelagen – som få kan tröttna på – erbjuder TanumStrand aktiviteter av alla sorter. Inne på området hittar man både spa, gym och inomhusbad med 25-metersbassäng, jacuzzi och barnpool. Utomhus finns till exempel skattjakt, krabbmete och parkour för de yngre och båtutflykter, hummerfiske, golf, bangolf, cykling, havskajak och bastubad för vuxna eller familjen. Utöva yoga på klipporna eller vandra längs stigar direkt från hotellet, antingen på egen hand eller med guide. Evenemangen löper på efter säsong varför man kan fira traditionsenlig påsk, midsommar, jul och nyår här, naturligtvis kryddat med det lilla extra som det havsnära läget kan bjuda på.

– Det bästa är att även om gruppen är stor upplevs vistelsen hos oss som både otvungen och avslappnad. Befinner man sig på konferens i stan försvinner hälften av deltagarna på kvällen, eftersom många åker hem till sitt. Här stannar man kvar och våra gäster vittnar om att samhörighetskänslan är den stora poängen, säger Peter Karlsson.

Fakta

TanumStrand har totalt 165 hotellrum, de flesta med havsutsikt, flera med balkong. Det finns 96 stugor i södra och norra byn, med fyra till sex bäddar, och som boende i stugan har man egen uteplats. Hav, restaurang och badanläggning finns på bekvämt avstånd. Den som anländer i egen båt kan lägga till i hotellets gästhamn, intill restauranger, aktiviteter och spa.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.