Zumba och spa på Nova Park - | Konferensvärlden
Reportage > Zumba och spa på Nova Park

Zumba och spa på Nova Park

Vill du prova ett rytmiskt danspass innan du sätter dig i konferensrummet? Eller varför inte inleda konferensen med ett yogapass för att bättre kunna fokusera på dagens uppgifter? Nova Park vid Arlanda satsar på att mötesdeltagarna ska må bra före, under och efter mötet.

Text: Astrid Feldreich

24 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Nova Park och Conference är en konferensanläggning 17 km från Arlanda som satsar på nya sätt för mötesdeltagarna att få igång flåset och må lite bättre. Sedan ett par år tillbaka samarbetar de med wellnessexperten Annette Lefterow.
– Samarbetet började med att vi gjorde ett tv-program med Annette som hette Wellnesskolan. I dag har Annette utbildat alla våra terapheuter och alla som genomför behandlingar eller håller i träningspass på Nova Park gör det i hennes anda, berättar Paulina Wennberg försäljningschef på Nova Park.
I år har Paulina, Annette och kollegorna på Nova Park satsat på lite annorlunda konferensaktiviteter. Dansklasser med Zumba är en het trend som de kan erbjuda mötesdeltagarna, liksom Rythm by dance som är ett afrikanskt inspirerat pass. Sedan är yoga och pilates fortsatt populära sätt att varva ner och landa inför eller efter ett möte.
– Det är alltid kul att se kostymkillar prova något nytt och vidga vyerna lite. Att integrera någon form av fysisk aktivitet i mötesagendan är ett bra sätt att stressa ner och gå in i sig själv en stund, menar Paulina.

Hett och kallt i WaterloungenAnläggningens Waterlounge är en spa- och relaxavdelning med såväl ute- som innejacuzzi, stort poolområde och en trivsam soffgrupp. Här finns plats för informella möten framför den höga brasan eller att bara vila tankarna en stund. Spaanläggningen har upplysta, japanska träd som tillsammans med barrskogen utanför de stora glaspartierna ger en känsla av lugn. Waterloungen är på många sätt en blandning av nordisk arkitektur och turkiska badtraditioner. Där finns bland annat en 45-gradig aromdoftande Mosaikbastu som för tankarna till medelhavet. Men där finns också en egen isbar en trappa ner.
– Att boka isbaren är en härlig aktivitet för de mindre grupperna eftersom det bara får vara 10-15 personer i baren samtidigt. Vi bjuder på en drink i isglas och många brukar tycka att det är en annorlunda upplevelse.
Paulina berättar att de erbjuder en mängd olika behandlingar för konferensgäster, och en nyhet är att det även går att göra en egen behandling. Gästen tar med dig ett lyxigt set med produkter in i Waterloungen och gör en slags selftreatment.
Det senaste året har Nova Park även satsat mycket på mötesrummen. Med två stora lokaler, och flera mindre grupprum tar hon oftast emot grupper runt 100 personer som övernattar. Möteskapacitet är allt från 6 till 300 personer. I dag finns det 117 hotellrum på anläggningen, men planen är att utöka antalet bäddar till sommaren.
– Tack vare att vi jobbar på att förbättra oss kan vi nu erbjuda tio helt nyrenoverade möteslokaler med stenlagda väggar i samma tema som Waterloungen. Det är viktigt att ligga i framkant och förnya sig, säger Paulina.

Liten lathund för aktiviteter:Undrar du vilken aktivitet som passar din konferensgrupp? Här är en liten guide för att välja rätt.

Yamuna BodyrollingAktivitet som passar bra om gruppen efterfrågar massage, en form av självmassage.

Water Lounge Wellness YogaLätt att hänga med, anpassad som prova på aktivitet.
Skön och avkopplande aktivitet som deltagarna lätt kan ta till sig.

FloortechniquePerfekt för en grupp som inte provat på träning tidigare eller som tycker att yoga känns för avancerat att prova på. Passet är mycket enkelt, man ligger på en matta och gör enkla övningar.

PilatesPassar bra om gruppen har många deltagare som har ryggproblem.

ZumbaAlla kan hänga med, kräver inga redskap, populärt just nu!

Rytm, Yoga & DanceOtroligt roligt! Garanterar många skratt……Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.