Band med samiska mönster vann - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Band med samiska mönster vann

Band med samiska mönster vann

En av produkterna var färgglada band som inspirerats från den samiska kulturen i Norrbottens regionfinal, Sveriges största produktutvecklingstävling.

29 november 2014,

Juryns motivering till vinsten -
Naturliga smaker, utan tillsatser, perfekt sötma, attraktiv förpackning, röd tråd, rätt i tiden. Kopplad till traditioner med ett modernt koncept, inspiration från den samiska bandkulturen.

– Det som utmärker Jokkmokk är de naturliga och vilda, vilket Bärband representerar. Jag tror att det här är en profilprodukt som lämpar sig att sälja även utanför kommunen, säger tävlingsledaren Victoria Harnesk. Att vi just nu är Matlandethuvudstad gör produkten extra intressant och rolig.

Lagmedlemmar för Bärbanden: Eva Gunnare, Essense of Lapland och Karin Nordström, Jokkmokksbär.

Laget bakom vinnarprodukten tänker att det kan bli en lyxig present, både för norrbottningar och för besökare. Lätt, god och hållbar. Banden kan klippas i bitar för att ätas eller användas som dekoration. Vackrare och smakligare godis får man leta efter. En enklare variant skulle bli bra barngodis.

Tre rena bärsmaker i band. – Det guldgula bandet är av hjortron med nordsamiskt mönster gjort av kråkbärspulver. Blåbärsbandet är inspirerat av ett annat nordsamiskt mönster och gjort med lingonpulver, medan lingonbandet hämtat sitt mönster från den lulesamiska kulturen.

Vinnarlaget, från Matverk Norrbotten 2015, har också fått extra stöd att utveckla sin produkt från Sparbanken Nord och DS Smith som arbetar med paketering.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.