Baren som är en riktig icebreaker - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Baren som är en riktig icebreaker

Baren som är en riktig icebreaker

ABSOLUT ICEBAR STOCKHOLM brukar byta inredning två gånger per år. Nu är det dags igen. Det nya konceptet går under namnet 365 och bjuder på en helhetsupplevelse för alla fem sinnen. Lägg nästa event på isbaren och det blir garanterat en cool upplevelse.

Text: Livia Jakobsson

5 maj 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Ishotellet i Jukkasjärvi har blivit framröstad till Sveriges bästa upplevelse och är välkänt både på hemmaplan och utomlands. Drygt tio år efter invigningen av ishotellet kände grundare Yngve Bergqvist att det var dags för en isbar i Stockholm. Han kom då i kontakt med Ejnar Söder, ägare av bland annat Nordic Sea Hotel.
– Vi är entreprenörer båda två så vi var överens på 48 minuter om att vi skulle göra en isbar på Nordic Sea Hotel. Den här isbaren är nog det mest lyckade jag har gjort under mitt 60-åriga liv i den här branschen. Jag kan avslöja att en bra bar omsätter kanske 10 miljoner kronor på ett år. Vi omsätter 20 miljoner på att erbjuda drycker från sex flaskor ABSOLUT Vodka. Det har blivit en megasuccé som jag aldrig har upplevt tidigare, säger Ejnar glatt.
I dag finns även isbarer i Köpenhamn, London och Tokyo och det finns planer på fler barer runt om i världen. Isen kommer direkt från Torne älven i Jukkasjärvi och hela inredningen är gjord av den genomskinliga isen. Väggarna är av isblock och innehåller dekorativa element. Även baren är gjord helt av is och drinkarna serveras i isglas.
– Det är bara den här isen som det går att jobba med på det här sättet. Det går inte att frysa in is själv och tro att man kan göra en isbar, förklarar Ejnar.

Sommarkänsla trots kyla
För att förnya konceptet byts inredningen ut två gånger per år. Det nya konceptet går under namnet 365 och visualiserar årets olika årstider i ljud, ljus, smak och doft.
– Vi hoppas kunna skapa mer utav en helhetsupplevelse, både smak, ljud, ljus och doft. Nya konceptet heter 365 för det ska spegla årets säsonger. Vi har även anpassat drinkmenyn och drinkarna är inspirerad av alla säsonger. Bland annat har vi en ABSOLUT 365 Summer med inslag av mango och peppar. Den drinken rekommenderar jag absolut, säger Emelie Bergsten, PR-chef för ABSOLUT ICEBAR STOCKHOLM.
Redan när gästerna anländer känns det som om de är i Jukkasjärvi med djurläten i bakgrunden och dofter som speglar den aktuella säsongen. Som gäst kommer man att känna om det är vår, höst, vinter eller sommar.
– Det blir väldigt speciellt att uppleva en sommarkänsla i en sådan här miljö som egentligen är så kall, fortsätter Emelie.

Ismeny
Genom åren har isbaren blivit väldigt populär för företagsevent, produktlanseringar och mingel. Nordic Sea Hotel erbjuder även andra isaktiviteter, som isskulptering, i samband med besöket.
– De flesta blir på väldigt gott humör när de kommer hit. En stel grupp affärsmän som kommer in hit blir som barn på nytt och på oerhört gott humör. Det är en riktig icebreaker, säger Emelie med ett skratt.
Innan eller efter eventet går det också att njuta av Nordic Sea Hotels nya ismeny. Till förrätt får gästerna kalixlöjrom, hackad lök och gräddfil på en istallriken. På istallriken läggs en träplatta med varm västerbottenostpaj på. Till varmrätt serveras renfilé med puré av selleri tillsammans med ett isglas fyllt av pepparmarinerade lingon. Måltiden avslutas sedan med hjortron och hemlagad vaniljglass i en isskål.
– Det ä otroligt gott och jag har ätit det flera gånger med kunder. Det är lika populärt varje gång. Att äta mat serverad på is är en bra uppföljning på ett besök här, säger Ejnar.
Isbaren tar 60 personer och deltagarna brukar stå ut i 20 minuter i den 5-gradiga kylan. Den som har stått ut längst i kylan är en känd skådespelare.
– Rekordet innehas märkligt nog av en av James Bond-figurerna, Pierce Brosnan. Han var här i 45 minuter, i sällskap av sin hustru och goda vänner. De provade flera olika drinkar och dansade här inne. De var på mycket gott humör när de sedan lämnade isbaren, berättar Ejnar.
Med det nya konceptet är det lätt att tro att ABSOLUT ICEBAR STOCKHOLM kommer att bli en het eventlokal i sommar.
– Det är magi med is. Alla som kommer in här är fascinerade av att befinna sig i en ismiljö. Alla arrangörer har som mål att få gästerna att uppleva något nytt och få dem på gott humör. Här får de uppleva något nytt och spännande, säger Ejnar.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.