Chokladens högtid! - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Chokladens högtid!

Chokladens högtid!

Vintern, och framför allt julen, är chokladens högtid i Sverige.

16 december 2013,

Men redan på Chokladfestivalen på Stockholmsmässan, i oktober, var det 42 500 besökare som tjuvstartade sitt chokladfrosseri genom att provsmaka sig igenom hundratals sorter. Chokladprovning har förövrigt blivit en populär aktivitet på konferenser, och på till exempel anläggningen Aronsborg Konferenshotell har man tagit det steget längre - genom att låta konferensgästerna göra sina egna praliner.

Vill man inte äta choklad så kan man ju alltid smörja in sig i den på spa istället. Chokladinpackningar och chokladmassage är mer poppis än någonsin. Mums!

Visste du att:

Vi äter drygt 5 kilo choklad per person och år i Sverige.

Av de 5 kilona är drygt hälften ofylld choklad och resten praliner.

Mest choklad äter vi på vinterhalvåret och allra mest kring julhelgen.

I Nordeuropa äter vi mest ljus choklad, ju längre söderut man går desto populärare blir mörk, mer bitter choklad.

Mest choklad i Europa äter man i Schweiz, 9,5 kilo per person och år.

Källa: Nationalencyklopedin



Sök igen

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Utvald underhållning

Till fler underhållare »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Adress: Industrivägen 10 A, 171 48 Solna

Teatergatan 19, 411 35 Göteborg

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.