Chokladens högtid! - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Chokladens högtid!

Chokladens högtid!

Vintern, och framför allt julen, är chokladens högtid i Sverige.

16 december 2013,

Men redan på Chokladfestivalen på Stockholmsmässan, i oktober, var det 42 500 besökare som tjuvstartade sitt chokladfrosseri genom att provsmaka sig igenom hundratals sorter. Chokladprovning har förövrigt blivit en populär aktivitet på konferenser, och på till exempel anläggningen Aronsborg Konferenshotell har man tagit det steget längre - genom att låta konferensgästerna göra sina egna praliner.

Vill man inte äta choklad så kan man ju alltid smörja in sig i den på spa istället. Chokladinpackningar och chokladmassage är mer poppis än någonsin. Mums!

Visste du att:

Vi äter drygt 5 kilo choklad per person och år i Sverige.

Av de 5 kilona är drygt hälften ofylld choklad och resten praliner.

Mest choklad äter vi på vinterhalvåret och allra mest kring julhelgen.

I Nordeuropa äter vi mest ljus choklad, ju längre söderut man går desto populärare blir mörk, mer bitter choklad.

Mest choklad i Europa äter man i Schweiz, 9,5 kilo per person och år.

Källa: Nationalencyklopedin



Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.