Dufweholms Herrgårds kock reser jorden runt
Axel Johnsson, kock på Dufweholms Herrgård hämtar matinspiration från världens alla hörn.
10 juli 2014,
Kökschefen på Dufweholms Herrgård, Axel Johnsson, är tillbaka i herrgårdsköket efter att ha åkt runt och jobbat på några av världens bästa restauranger.Bland annat har han varit i Sydafrika på The Test Kitchen.
"Första veckan är alltid svårast, när jag ska acklimatisera mig till köket, berättar Axel. Jag behöver lära mig standard på saker snabbt, fungera med alla nya kockar, lära mig var saker finns, börja kommunicera på engelska. Hela miljöombytet är ganska jobbigt för både huvud och kropp men när allt fallit på plats känns det riktigt bra."
Genom att resa rung och laga mat med kockar i världsklass utvecklas Axel som kock och hittar inspiration till nya maträtter på herrgården.
"Vi ser fram mot vad Axel har med sig hem denna gång!" säger Fredrik Åström, VD för Svenska Kulturpärlor där Dufweholms Herrgård ingår.
Se alla inom temat här