Folkteatern i Göteborg får vegetarisk restaurang
I slutet av september öppnar Folkbaren i Folkteaterns foajé. Vegetariska små- och mellanrätter står på menyn.
22 augusti 2014,
Ekologiska drycker, närproducerade ostar, vegetariska rätter och personligt bemötande kommer du i slutet av september mötas av på Folkbaren vid Järntorget.
"Det gröna köket är något annat idag än för bara några år sedan. Det finns massor av inspiration att hämta från hela den gastronomiska världen. Alla lagar vegetariskt men det finns få vegetariska restauranger", säger Emma Kolback, kock och krögare.
Naturviner, ekologisk sprit och närproducerat öl finns på dryckeslistan.
"Naturvin är vinvärldens punk. Det spretar och rör om, och drivs av entusiaster. Ingen tjänar storkovan på att ta bort stabiliseringsmedlet ur vinet. Vinsten ligger i smaken och i hur man mår dagen efter", fortsätter Erik Sundfelt, krögare.
Restaurangen kommer att följa teaterbesökarnas schema och dessutom hålla öppet från "17 till sent" de kvällar teatern har paus. Lars Olsson, John Wigelius, Emma Kolback och Erik Sundfält står bakom konceptet.
"Med kultur i ryggraden och krogsuccéer som Dubbel Dubbel i bagaget är vi mycket glada att inta ett lite glömt hörn av vårt favorittorg."
Se alla inom temat här