Glöggtest: Nyheter 2013 - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Glöggtest: Nyheter 2013

Glöggtest: Nyheter 2013

Så mycket glögg att välja på… Välj rätt sort – vi har testat årets nyheter, 2013.

29 oktober 2013,

Dalecarlia Blossa, 15 %
Pris: 95 kr för 500 ml
Betyg: 3

Doften är frisk och fruktig/bärig. Smakar sött, syrligt och känns lite sträv mot tungan. Alkoholsmaken tar över en aning när den värms, några av oss gillar den bäst kall. Vi känner smak av lingon, gran, citrus och nejlikor. Inte så mycket jul men flaskan är ju jättefin!
 

Dufvenkrooks Jul, Limited Edition, 15 %
Pris: 129 kr för 500 ml
Betyg: 4

En smakrik, fyllig och lite syrlig glögg som doftar julkryddor och vinbär. Vi känner citrussmak samt frukt och bär, utöver den traditionella glöggsmaken. Eftersmaken är söt och stannar länge. En riktigt traditionell glögg som smakar absolut bäst riktigt varm.
 

Dufvenkrooks Choklad, 15 %
Pris: 79 kr för 500 ml
Betyg: 2

Våra åsikter går isär om den här glöggen. Några säger god, mild och lagom söt – andra säger sliskig och för mycket spritsmak. Men alla är överens om att den är söt, fyllig och smakar chokladpralin. Den här kan vinna på att drickas kall och snarare som likör än som julglögg.


Herrljunga Apelsin & Choklad, 2,2 %
Pris:ca 30 kr för 500 ml
Betyg: 4 

Doftar fräsch citrus och smakar sött men inte sliskigt. Chokladen smakar mörkt och påminner nästan lite om kaffe. Den här smakar dessutom glöggkryddor och är fyllig och smakrik men ändå lättdrucken. Julig, glöggig och en lågalkoholfavorit.Kiviks tranbärsglögg, 2,2 %
Pris: ca 30 kr för 500 ml
Betyg: 2,5

Roligt med en lågalkoholglögg som det ändå är lite sting i, vi antar att det är ingefärans smak som träder fram. Annars smakar den här både syrligt och sött och påminner om stark svartvinbärssaft snarare än glögg. En spännande kombination även om den inte säger just jul.
 

Kiviks äppelglögg, 2,2 %
Pris: ca 30 kr för 500 ml
Betyg: 3

Som äppelkaka med vaniljsås doftar och smakar den här äppelglöggen från hjärtat av Österlen. God att dricka som saft när den är kall och värmande mumsig varm. Här har inte sparats på kanel och heller inte på äpplen som den innehåller 32 % utav. Söt och fruktig med en smak som dröjer sig kvar.


Lucia choklad, 15 %
Pris: 69 kr för 500 ml
Betyg: 4

”Gott!”, hörs spontant från flera av oss. Doftar ljus choklad. Smakrik, len, värmande glögg som fortfarande smakar just glögg, utöver choklad. Fyllig, fruktig och söt dryck med inslag av citrus och nejlika. Nejlikasmaken stannar länge. Påminner lite om portvin, på ett bra sätt.
 

Lucia Tiramisù, 15 %
Pris: 75 kr för 500 ml
Betyg: 4

Jippie, den här smakar faktiskt både tiramisù och glögg. Den doftar lite rödvin och kryddigt av kakao, kaffe och vanilj. Den är smakrik och har inslag av nöt, kakaon är framträdande. Smakar nytänkande traditionellt – glöggsmaken känns även om turamisùn tar över.
 

Ripa vinglögg, utan socker, 12,5 %
Pris: 59 kr för 750 ml
Betyg: 3

Klassisk glöggsmak blandat med rödvin, citrus, bär. Tyvärr smakar den också sötningsmedel. Söt, fruktig, besk och syrlig med kryddig eftersmak. Känns lätt, inte mycket alkoholsmak, men blir för söt och för mesig. Det finns godare. Vi gillar Ripas glühwein bättre.
 

Saturnus Delicatoboll, alkoholfri
Pris: 35 kr för 500 ml
Betyg: 1

Oj, så sött. Doftar arrak och kokos när den är kall, men mest bara sött när den är varm. Vi som testar beskriver smaken av den här som sliskig, artificiell och blaskig. Smakar mest kokos och arrak, inte alls glögg, och vi får inga julkänslor av den här.
 

Saturnus Päron, 2,2 %
Pris: 35 kr för 500 ml
Betyg: 3

För dig som gillar sött men inte alkoholsmak så är den här ett utmärkt alternativ. Doftar nejlika, ingefära, päron och kanel och smakar också allt det plus lite äpple, kardemumma och faktiskt även glögg. Lätt, len, fruktig och söt med lite julkänsla. Smakar mer varm.
 

Tegnér & Son Tradition - Ekologisk Vinglögg, 12 %
Pris: 65 kr för 750 ml
Betyg: 4

En riktigt god traditionell glögg i ekologisk variant. Doftar och smakar precis som glögg ska och julkänslorna lockas fram direkt. Skönt att alkoholen inte är för framträdande. Glöggen finns även på bag in box och som starkvinsglögg 14,5 %.
 

Tegnér & Son Apelsin och Choklad, 15 %
Pris: 79 kr för 500 ml
Betyg: 5

Åh, vad gott! Perfekt avvägning mellan apelsin, choklad. Kombinationen är väldigt lyckad och det doftar och smakar jul. Inte för söt eller sliskig utan helt enkelt bara jättegod. Överlägsen vinnare i testet. Värmer gott utan att smaka för mycket alkohol.
 

Vinfabrikens Vinterglögg, alkoholfri
Pris: 35 kr för 750 ml
Betyg: 3

En traditionell, riktigt söt saftglögg med smak av julen. En bra mix av pepparkaka, kryddnejlika, kardemumma och kanel. Kryddig och smakrik. Smakar precis lika gott kall som varm och är ett utmärkt alternativ för den som väljer alkoholfritt.
 

Vinfabrikens Äppelglögg, 11 % (Nytt recept)
Pris: 75 kr för 750 ml
Betyg: 4

En väldigt lättdrucken glögg med smak av framför allt äpple, kardemumma och kanel. Syrlig och söt med fräscha citrustoner som kommer fram mer i eftersmaken. Ingefäran ger ett extra sting utan att glöggen smakar starkt. Riktigt god och julig.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.