
Hur gick det för Fazer Culinary Team?
I VM för kocklandslag i Luxemburg har de sju svenska lagen tagit hem ett flertal guldmedaljer under tävlingsveckan. Fazer Culinary Team tävlade i klassen för storkök.
28 november 2014,
- Att laga mat till 150 personer är en utmaning, inte bara på tävling som nu under VM men även i vardagen. Men vi har fördelen att vi kan träna varje dag på våra egna restauranger, något som bidragit till att vi kommit så här långt, säger Joachim Mueller, lagledare för Fazer Culinary team Sweden.
Menyn innehåller en soppa, två varmrätter (kött/fisk), en vegetarisk rätt, två fyllnadstillbehör, två grönsakstillbehör, salladsbuffé och en dessert och får kosta högst 5 euro per portion att tillaga.
Fazer Culinary Team är dedikerade lunchkockarna som till vardags är matinspiratörer och mentorer för Fazer Food Services kockar. De utvecklar restauranger, nya menyer och arbetssätt.
I landslaget ingår Daniel Sparrfeldt, Anna Lövgren, Joachim Mueller (lagkapten), Niclas Melin, Niklas Edgren, Mikael Börjesson. Coach: Kurt Weid.
- Nu har vi åter igen visat att Sveriges kockar håller världsklass även i storkök, säger Kurt Weid, coach för Fazer Culinary Team. Det här är mat alla kan njuta av, något som detta lag kan bidra till på Fazers alla restauranger ute i landet.
Fazer Culinary Team vann klassen för storkök och kan nu titulera sig världsmästare.
Se alla inom temat här