Logga ut på Lidingö - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Logga ut på Lidingö

Logga ut på Lidingö

Så långt bort från centrala Stockholm du kan komma på Lidingö – där hittar du rofyllda konferensanläggningen Blue Hotel Elfviks Udde. Sedan 2006 har här funnits ett turkiskt hamam, och nu har ägarfamiljen Söder tagit steget fullt ut och skapat ett nytt konferenskoncept kallat Unplugged Meetings.

Text: Matilda Andréasson

12 september 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Blue Hotel Elfviks Udde har ett perfekt läge för att kunna skapa vilsamma möten, med skog runtomkring och vacker utsikt från bryggan. Jag är här på en öppet hus-dag med anledning av lanseringen av nya möteskonceptet, kallat Unplugged Meetings. Unplugged betyder i det här sammanhanget att ta det lugnt, ”logga ut” ett tag under ett möte eller konferens för att kunna fortsätta att vara effektiv.
– Det handlar inte om att man inte ska ha mobilen med sig men om man inte loggar ut ibland så tror jag att det går åt pipan. Och väljer man att konferera här så har man redan gjort ett val, säger Per Söder, VD på Blue Hotel Elfviks Udde.

Ayurveda-test i lightversionVi sitter en stor grupp i det avskalade mötesrummet Big Blue, där han berättar om hur tankegångarna har gått, och om den indiska läkekonsten Ayurveda som han själv föreläser inom.
– Ayurveda är läran om livet, eller konsten att leva. Vi kommer att jobba mer med detta framöver, och jag märker ett sug efter det, berättar Per.
Vi har alla fått ett formulär framför oss, eller rättare sagt ett Ayurveda-test i lightvariant. Genom att snabbt svara på frågor om vår kroppstyp och vårt sätt att agera får vi fram vilken ayurvedisk typ vi är: Vata, Pitta eller Kapha. Jag blev en Pitta-personlighet, tillsammans med majoriteten av de andra besökarna. Per berättar att det betyder att vi är drivna och engagerade människor som har elden i kroppen. Grupper som kommer till Blue Hotel för konferens kan också göra ett sådant test för att se hur de bäst kan sätta ihop sina arbetsgrupper på rätt sätt.

Gasa med näsanNästa station jag hamnar på är yogasalen, där ledaren Elisabeth Engqvist från Yogabolaget i Åkersberga lär oss några enkla tekniker. Visste du till exempel att du kan bli piggare genom att bara andas genom höger näsborre? Elisabeth kallar den för ”gasen”, medan andning genom vänster näsborre ger lugn.
Tanken med Unplugged Meetings är att det ska vara ett möteskoncept som tillåter paus och vila, och i det nya paketet ingår alltid yoga, ledd av Per Söder, och hamambad. Det finns också tillgång till utomhusjacuzzi och bastu. Efter en kort skogspromenad är jag framme vid bryggan, där också bastun ligger. Jag blir bjuden på hemmagjord citronlemonad och får beskåda det nya samiska badet. Det är ett vedeldat badkar och ser väldigt inbjudande ut, särskilt som molnen dragit ihop sig och vinden börjar bli kall. Kajaken som ligger redo på bryggan hade kanske å andra sidan varit mer lockande en varm sommardag.
På en skogsslinga håller också ett utomhusgym på att ta form. Hotellchefen Johanna berättar att träningssugna besökare kommer att kunna få med sig en beskrivning av olika övningar och var de ska genomföras. Det kan till exempel handla om att hoppa upp och ner från en träbänk.
Från det svala sommarvädret smyger jag mig in igen, och ner till baren där jag deltar i en ölprovning. Fyra olika ölsorter får jag prova, och hittar min favorit i Mikkellers American Dream.
Efter en kik in i Kajsa Bergqvists vinkällare, där hennes höjdhoppsrekord inomhus 2.08 sitter uppklistrat på en pelare, är det dags att ta bussen tillbaka till stan och logga in igen.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.