Nobis Hotel sätter Norrmalmstorg på kartan - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Nobis Hotel sätter Norrmalmstorg på kartan

Nobis Hotel sätter Norrmalmstorg på kartan

Återhållsam lyx är ledorden bakom Nobis nya femstjärniga hotell på Norrmalmstorg som öppnade 1 december förra året. Förhoppningen är att såväl hotellgäster som stockholmare ska ta en drink i Guldbaren, mingla i den stora loungen eller äta en god italiensk middag i restaurangen.

Text: Astrid Feldreich

31 januari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det fanns en tid då Norrmalmstorg var finansvärldens centrum i Stockholm. Men stegvis tog Stureplan över. Vår vision är att sätta Norrmalmstorg på kartan igen, säger Claes Anerud, vd för Nobis Hotel.
För att lyckas med sin vision har de inte sparat på krutet när det gäller någonting på hotellet, och satsat mycket på att hitta en genomgående design som känns nutida, hemtrevlig och samtidigt passar den klassiska 1800-talsbyggnaden. Bakom hotellets design står Ole Rune, arkitekt och designer på Claesson Koivisto Rune. Allt från färgsättningen i rummen till ljussättningen är vald med omsorg. Tanken är att hotellet ska kännas lyxigt utan att vara vräkigt.

Stora publika ytorNobis Hotel har fem mötesrum som ligger i en avskild del av hotellet. Utanför fönstret från styrelserummet skymtar Norrmalmstorgs puls genom trädkronorna. Det största konferensrummet har plats för 28 personer och kan användas till både möten och middagar.
– Det går enkelt att duka om från styrelsemöte till fin middagssittning här. Vi har försökt att bevara 1800-tals charmen i rummen genom att inte ha någon teknik synlig, säger Charlotte Mangborg, försäljningschef på Nobis Hotel.
En spännande anekdot är att det var i möteslokalerna på Nobis Hotel som Norrmalstorgsdramat utspelade sig på dåvarande Kreditbanken 1973. Det mest spektakulära i styrelserummet idag är det pampiga konferensbordet som består av en hel skiva med mörkt trä från Botswana.
– Det är ovanligt att hitta ett bord som är så pass långt och i ett stycke, förklarar Charlotte.

Italiensk matMed 800 kvadratmeter publika ytor vill hotellet inte bara locka långväga gäster utan även Stockholmare. Därför har Nobis Hotel både en restaurang, Caina och en mindre bistro, Bistro 24/7, som har öppet dygnet runt för hotellgästerna.
– Nobis har inte hade inte någon restaurang som serverar italiensk mat tidigare, plus att det är något som vi verkligen kan. Dessutom tycker väl alla om italiensk mat, säger Stefano Catenacci, som är gastronomiskt ansvarig på hotellet.
Hotellbaren, Guldbaren, har väggar och tak klädda med omsorgsfullt utskurna guldspeglar. I anslutning till baren ligger hotellets hjärta, den stora loungen som dekoreras en enorm taklampa från Kosta Boda och har flera soffgrupper. Med 28 meters takhöjd och en takmålning som inspirerats av himlen i en glänta är det som att sitta på ett torg i Italien. Och efter min snabbvisit på hotellet kan jag konstatera att med ett oslagbart läge och spännande design har Nobis Hotel alla möjligheter att lyckas med sin vision att bli Stockholms nya mötesplats.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.