Ny mattrend rullar in - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Ny mattrend rullar in

Ny mattrend rullar in

Varför ta er till maten när maten kan komma till er? Vi har tittat närmre på fenomenet food trucks, eller matbilar, som plötsligt rullade fram på Stockholms gator i höst.

24 oktober 2013,

I höst har de gasat fram på Stockholms gator och serverat frukost, lunch, fika och middagar ur sidoluckan. Food trucks alltså, matbilar – restauranger på hjul som helt enkelt parkerar och serverar. Men de är inte bara bra på att finnas nära till hands för den hungrige privatpersonen, det är också utmärkta cateringbilar till events. För bara man befinner sig vid en väg så de kan ta sig fram så kan maten rullas fram – till skogsgläntan, citybyggnaden eller parken.

Att de börjat rulla fram på gatorna i Stockholm i sommar beror på att trafikkontoret har gett tillstånd åt 20 matbilar att servera mat under en prövotid på två år. Därefter blir det utvärdering – fungerar det med framkomlighet, ordning, hygien, med mera, så kan det bli aktuellt att förlänga tillstånden. För matbilarna gäller samma lagar och regler som för andra restauranger.

Två timmar i taget får matbilarna stå parkerade på en och samma plats, sen måste de röra sig vidare. Inga bord och stolar får finnas i anslutning till bilen – de får bara sälja till förbipasserande. Var matbilarna befinner sig kommunicerar de ofta ut via sociala medier som facebook, twitter och instagram. På så sätt hittar matbilsfantaster lätt sin favoritlunch på stan.

Några matbilar i Stockholm:

Arlandas Food truck har mat från olika restauranger på flygplatsen. Back a yard serverar jamaicanskt. Bun Bun Truck lagar fransk-vietnamesiska baguetter. Chilibussen har fokus på chili från Texas, USA. El taco är specialister på just tacos. Frankie’s Coffe har fika – från frukost till afternoon tea. Fred’s food satsar på amerikansk streetfood, specialietet är pulled pork. Frick & Hagberg har traditionell gatumat med fokus på kvalitet och ekologiskt. Köftebilen åker runt och serverar turkiska kötträtter. Lava Experience Krubb säljer träkolsgrillad mat.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.