Nya mat- och vinkoncept på Mercure - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Nya mat- och vinkoncept på Mercure

Nya mat- och vinkoncept på Mercure

Nu kan du ta med dig hela företaget på fransk marknad – utan att ens behöva lämna Sverige.

2 juni 2014,

På Mercures hotell finns det nu möjlighet att mingla runt bland marknadsstånd fyllda med franska delikatesser och goda viner. Här blandas trevliga samtal med en bouillabaisse här, ett ostron där, fina ostar, charkuterier, en frasig bit baguette… För att bara nämna några av alla godsaker. Till varje tugga kan du dessutom få ett vin anpassat till smaken du har i munnen för tillfället. Vinet serveras och presenteras av experter som talar om vilket vin du dricker och varför smakerna går så bra ihop.

– Vi har såklart alkoholfria alternativ också för den som föredrar det, säger Malin Widmarc-Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Norse Hotels Scandinavia AB, företaget som driver Mercure Hotels i Sverige.

Le petite Marché Francais

Konceptet Le petite Marché Francais, eller Den franska marknaden, går att boka för större sällskap. Bland dem som provat hittills har det blivit succé. 

– Det har verkligen gått hem bland gästerna. När man minglar runt istället för att sitta vid ett bord hela kvällen blir det lätt att umgås och nätverka. Det skapar enkelt skön stämning och fina, spontana samtal och möten.

Att komma i bra stämning är för övrigt alltid lätt på Mercures hotell, där man vill att alla ska känna sig välkomna och ”som hemma”. Hotellen finns i Stockholm, Nyköping och Malmö sedan våren 2013 då de öppnade – nyrenoverade med ljus, svensk design. Hotellen är helt individuellt utformade, eftersom vart och ett knyter an till den lokala omgivningen. Gemensamt för dem alla tre är att de är lätta att ta sig till, dessutom erbjuder de smaker från det franska köket och har unika vinkoncept. Här kan man till exempel prova fina kvalitetsviner på glas, utan att behöva köpa en hel flaska. De satsar stort på mat- och dryckesupplevelser.

– För oss är det viktigt att personalen kan både mat och vin. Vi har till exempel haft Restaurangakademin hos oss, för att utbilda personalen om viner. Vi vill att alla, på ett lättsamt och trevligt sätt, ska kunna berätta om dryckerna vi erbjuder – vad de passar till, vilken karaktär de har och så vidare. Vinerna kommer inte bara från Frankrike, i utbudet hittar man även flaskor från länder runt om i världen. Italien, Sydafrika, Chile…

– Vi har precis börjat med ett vinprovningskoncept också, Drop in-vinprovning, säger Malin.

 

Lättsam vinprovning 

Konceptet går ut på att man gör en egen enkel och lättsam provning, gärna i gott sällskap, där man väljer ett rött eller vitt vinpaket med tre olika glas.

– Du får in ett underlägg som det står ett lättare vin på, ett medelfylligt och ett lite kraftigare. Sen kan du i lugn och ro prova vinerna och svara på frågorna som står på underlägget. Frågorna handlar om hur du uppfattar till exempel färg, smak och doft. Vill du sedan veta vad vi på Mercure tycker om vinerna så vänder du på underlägget och läser vårt omdöme.

Aktiviteten fungerar även som en isbrytare för stora sällskap.

– Inleder man en större middag med det här skapas snabbt konversationer. Om man vill kan man ju också beställa in sin favorit till maten sen. 

Maten i hotellens restaurang ”Le Bistro” bygger på fräscha råvaror med en fransk touch. Till kaffet får man förstås en petit four eller macaron om man vill. För konferensgäster erbjuder man franskinspirerade möten med bland annat en personlig concierge, som hjälper till med allt man kan tänkas behöva. Mer av Frankrike hittar man bland annat i tavlor på vindistrikt och namn på konferenslokaler. Längtar man efter fler franska inslag så är det fritt fram att önska av personalen!


OM MERCURE:

Det finns 750 Mercurehotell i mer än 50 länder runt om i världen. Här i Sverige finns det tre, placerade i Malmö (259 rum), Nyköping (96 rum) och Stockholm (206 rum).

Hotellen ligger lättillgängligt och nås lätt med flyg, tåg, buss eller bil – alla tre hotell har stora parkeringsytor.

I Frankrike räknas Mercurehotellen till ”midscale” som motsvarar ett 4-stjärnigt hotell. Man jobbar efter att ge ”bra service i en fräsch miljö, till rätt pris”.

Mer information om de olika hotellen på www.mercure.se.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.