PM & Vänner öppnar gastrohotell
Nu invigs PM & Vänner Hotel mitt i Växjö, ett hotell med fokus på mat och vin.
28 april 2014,
PM & Vänner öppnar hotell mitt i Växjö med fokus på gastronomi.
"De flesta hotell har hotellrestauranger. Vi har istället byggt ett hotell som kretsar kring våra befintliga restauranger och vår vinkällare – ett gastrohotell. Många av våra restauranggäster reser långväga och nu kan vi säkerställa att hela vistelsen går i samma filosofi och känsla", berättar Per Bengtsson, en av två grundare till PM & Vänner.
74 rum blir det i hotellet och på taket kommer man att hitta bar, bastu, växthus, pool och ett bibliotek med böcker om gastronomi, design och konst. Alla rum ser olika ut och inredningen beskrivs som "sparsmakad med internationell elegans".
"Konstutställningen i garaget, en oefterhärmlig vinmiddag eller en skördetur med kockarna i växthuset på takterrassen kommer nog att göra avtryck även på den mest erfarne resenären. Intresset för gastronomi och business kopplat till upplevelser, rekreation och design ökar stadigt. Förut handlade logi om praktiska ting. Idag står livsstils och upplevelserelaterade frågor högst upp på hotellagendan."
Se alla inom temat här